palpal

Злоупотребе младих и партијско матурско вече

Не постоје границе за грубе злоупотребе и манипулације грађанима Требиња од стране локалних власти и градоначелника Лакија Лучиана Петровића, а то потврђује и организовање партијске матурске вечери за ученике завршних разреда свих средњих школа у Требињу. Наиме Лукини језуити, млади СНСД-овци, вечерас организују партијску журку за младе и матуранте у Клубу „Галерија веритас“. Активисти СНСД-а протеклих дана су врбовали матуранте Гимназије „Јован Дучић“, Машинске и Центра средњих школа, дијелили им улазнице за журку која ће се одржати вечерас, у петак 18.5.2018. са почетком у 21 сат. Млади СНСД-овци су уз за све госте, као недавно на Ублима, обезбједили бесплатно пиће и храну током партијске матурске вечери.                                                                        

Бесплатне улазнице за црвено матурско вече дијељене су у проторијама СНСД-а и преко активиста МСД по требињским школама. Нема никакве сумње да се ради о грубој злоупотреби матураната и младих, и да организацијом партијске матурске вечери Лука и СНСД желе да купе наклоност матураната и тек стасалих гласача уочи октобарских Општих избора. СНСД је матурантима организовао журку, обезбједио пиће, храну и вјероватно понеки џоинт, јер су сви требињски дилери истакнути активисти владајуће странке којима се често гледа кроз прсте јер су у служби Партије и Режима. Са друге стране Млади СНСД-а су дошли до базе података за већи број младих који ће по први пут да изађу на изборе и Партија од њих очекује подршку.                                                               

Биједно, срамно, ниско, подло, кукавички.. Извлачити новац из градског буџета, ХЕТ-а и јавних предузећа за организовање журки, злоупотреба, куповина и манипулација младима показује на шта су све ген-сек Лука и СНСД спремни како би дошли до гласова. Биједници очекују да ће матуранте и младе купити са неколике флаше пива, мало смокија, штапића, кикирикија или који комадић пршута и сира који ће нарезати млади и узорни воајер, требињски Рон Џереми  Дејо Тарана, који је и 2016. у Галерији вршио услуге кетеринга за Луку и СНСД? Сигуран сам да Лука грубо потцјењује младе и свој народ, и да му јефтине манипулације, куповина и трикови овог пута неће проћи. Зашто лани, кад није било избора, није организовао журке и партијско матурско вече, и зашто се журка не организује и за мале матуранте основних школа, који немају право гласа?                                                            

Бивши директор Гимназије и актуелни предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак један је од ријетких разумних, паметних и образованих у Лукиној администрацији, и очекујем од њега да напокон пробуди своју савјест и реагује, и тако у наредном периоду спријечи грубе злоупотребе и манипулације својим ученицима, којима је до јуче био директор и професор.                                                                              

Млади морају бити свјесни да су са 63% незапослених неславни и апсолутни рекордери у Европи, и да је за то одговорна прије свега бахата, осиона и криминална власт која покушава да их купи са неколико боца пива. Режим спутава сваку здраву мисао и идеју, тражи само покорност и слијепу послушност и највише се боји образованих и паметних младих људи. Због тога су млади приморани да масовно бјеже са ових простора трбухом за крухом и остављају своје породице.                                                              

Надам се да су млади и матуранти свјесни подмуклих покушаја манипулације, и да неће насјести на јефтине трикове и подвале дон Лакија Лучијана Петровића и његових широкобријешких ђака, којима се окружио и који показују колико цијени образоване, способне и младе људе.

 

Небојша Вукановић