palpal

Životna priča Aleksandra Sarića – kako sam smršao 130 kg i spasio se sigurne smrti

Aleksandar Sarić u 2019. godini težio je skoro četvrtinu tone i uoči operacije podvezivanja želuca imao je 247 kilograma. Gojaznost je počela poslije rata i godišnje se počeo gojiti u prosjeku 10 kilograma, a nakon što je prešao 150 kilograma pojavile su se razne bolesti, od loše cirkulacije krvi, visokog pritiska do dijabetesa…

Kada zbog viška kilograma nije mogao da spava, jer se podizala dijafragma i otežano je disao, nije mogao da vozi automobil i otežano se kretao, bio na ivici, odlučio je da napravi zaokret.

Uz pomoć supruge kontaktirao je ljekare, zakazao operaciju želuca u Podgorici, a u sklopu priprema 22 dana samo je smio da pije vodu. Ipak uspio je da sve izdrži, uz pomoć supruge i vrlo brzo se oporavi.

Operacija je protekla uspješno, izgubio je 130 kilograma, a šećer i pritisak su nestali. Sada može normalno da se kreće i živi normalno.

Pogledajte razgovor sa Aleksandrom Sarićem i životnu priču čovjeka čiji je život visio o koncu i na kraju se sve uspješno završilo. Sara je primjer da se može uspjeti ako ste disciplinovani i njegova priča treba da ohrabri sve koji se bore sa gojaznošću…

 

Nebojša Vukanović