palpal

Židovski ekstremisti i zločinci srušili i pravoslavnu crkvu u Gazi, veliki broj nastradalih

Osokoljeni posjetom američkog predsjednika Džozefa Bajdena, koji je dao snažnu podršku za ofanzivu i agresiju Izraela, kao i otvorenu podršku od Evropske Unije, koju je posjetom Izraealu dala Ursula Fon Den Lajen, Vojska Izraela nastavlja sa bombardovanjem civilnih ciljeva i objekata.

Nakon gađanja bolnice u Gazi, kada je poginulo skoro 1000 civila, mnogo djece, u toku prošle noći Jevreji su gađali drevnu pravoslavnu crkvu u Gazi, koja je razorena a poginuo je veliki broj civila. Umjesto da prestane sa ubijanjem i progonom nedužnih civila, Izrael nažalost svakodnevno krši odredbe ratnog humanitarnog prava, bombarduje civilne i vjerske objekte, ubija civile, vrši progon i etničko čišćenje kako bi protjerao Palestince iz pojasa Gaze.

Za svaku osudu su napadi Jevreja i Izraela na pravoslavnu crkvu, bolnice, džamije, stambene objekte i civile, ali je za još veću osudu podrška najmoćnijih zemalja svijeta Izraelu, ćutanje i opravdanje teških ratnih zločina. Svi slobodni ljudi, na svim meridijanima širom svijeta, treba da dignu glas i apeluju da rat i stradanje prestanu.

 

Nebojša Vukanović