palpal

Željka poziva lidere na sastanak u petak, dan uoči protesta

Šef Kabineta predsjednice Republike Srpske Republike Srpske, bivši ministar komunikacija u Savjetu ministara BiH Boris Tučić, uputio je u ime predsjednice Srpske danas poziv liderima svih parlamentarnih stranaka, koje imaju sjedište u Republici Srpskoj, na sastanak u petak u Palati Republike u Banjaluci od 14 časova. Tema je poslednja Odluka Ustavnog suda BiH na izmejne Zakona o Šumama Srpske, i Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske koja se najavljuje.

Jasno je namjera i radi se o već viđenom, staroj klopci za opozociju, jer je mantra ponovljena već desetak puta. Lično smatram da se nema šta posebno razgovarati i dogovarati sa onima koji su sinoć grubo ponizili Narodnu skupštinu Republike Srpske i glasali za budžet u Savjetu ministara BiH, što prestavlja klasičan čin izdaje, i koji se grubo poigravaju sa institucijama i narodom kao djeca.

Prije nego što je uputila poziv Željka je trebala da položi račune narodu i javnisti, pojasni javnosti zašto su sinoć ministri glasali za budžet, kršeći Odluke Narodne skupštine Republike Srpske, i šta se dešava u zdravstvenim ustanovama Srpske, pa tek onda da uputi poziv liderima stranaka. Očigledno da je Željka uputila poziv na nagovor svog mentora Milorada Dodika, koji po svaku cijenu pokušava skrenuti pažnju javnosti sa brojnih afera koje potresaju režim iz temelja.

Jasan je cilj da se građani i narod zbune i dobedu u zabludu, da se umjesto protesta zakazanih u subotu skrene pažnja javnosti na lažni patriotizam SNSD-a, ali su „provaljeni“, sve je već viđeno, i njihove petparačke priče i spletke nemaju nikakvu težinu jer je narod prozreo šta se krije iza lažnog srbovanja i patriotizma SNSD-a.

 

Nebojša Vukanović