palpal

Željka na ukrase i led rasvjetu baca skoro 200 000 maraka

Da sit gladnom ne vjeruje pokazuju nove sulude javne nabavke vlastodržaca i moćnika, nepotrebno bacanje javnog novca na gluposti. Tako je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja svoje građane godišnje košta skoro 11 miliona maraka, ili oko milion mjesečno, nakon obnove luksuznog voznog parka i nabavke automobila odlučila da u vrijeme velike krize potroši skoro 200 000 maraka na LED rasvjetu!

Naime Kabinet predsjednice Cvijanović odlučio je da direktnom pogodbom, bez obavještenja o javnoj nabavci, izdvoji 168 000 maraka bez PDV-a, ili 196 560 maraka sa PDV-om, za nabavku led rasvjetnih tijela i popravku neispravnih instalaciju u Palati predsjednika Republike. Kao jedini ponuđač izabrana je firma Euro media grupa D.O.O Banjaluka, koja je osnovna prije dvije godine a vlasnici su Marko Naprta i Predrag Stjepanović.

Ne znam da li Željka planira da lijepo ukrasi neku veliku novogodišnju jelku ili cijelu Palatu pred novogodišnje i božićne praznike, ali je besmisleno u vrijeme krize i pandemije bacati 200 000 maraka na ovakve gluposti.  Ko ima masla i zadnjicu sa njim maže, kaže stara narodna poslovica, a i ova suluda javna nabavka jasno pokazuje da bi što prije trebalo bar prepoloviti budžet predsjednice Republike Srpske, jer je i 5 miliona previše trošiti na rad jedne osobe i njenog Kabineta.

 

Nebojša Vukanović