palpal

Зборник узнемирио премијерку

Предсједница Владе Републике Српске и кандидат СНСД-а за предсједника Српске јако је узнемирена од како сам објавио нови број Гласа комуне у коме сам анализирао 20 година власти Милорада Додика. То потврђују њене нервозне изјаве на скуповима СНСД-а и РТРС-у у којим тврди да се против ње спрема снажан удар и напади на њену породицу. Никада нисам нападао ничију породицу, и као неко коме је недавно Жељкин шеф ИП РТРС-а прекопавао дједове кости и водио прљаву кампању против стрица и чланова породице, одлично знам шта значи када недужни колатерално испаштају у политичким обрачунима и покушајима дискредитације.

У Зборнику о 20 година власти Милорада Додика свега неколико реченица је посвећено Жељки, али велика нервоза и њени иступи говоре да је мета погођена у средиште. Сматрам да грађани Српске, прије гласања на изборима, треба од кандидата СНСД-а за предсједника Српске да чују  кратке одговоре на два проста питања.

   Грађане Српске интересује да ли је дјед Жељке Цвијановић, мајчин отац, Пејо Марић, по националности Хрват из околине Дервенте, и у чијој је војсци био сатник у периоду од 1941. до 1945. године? Такође очекујемо одговор на питање да ли је њен ујак Иво Марић, и у којој војсци и јединици је био официр од 1992. до 1995. године? 

Кратки одговори на два проста питања веома су важни за грађане Српске прије доношења одлуке кога ће изабрати за предсједника Републике Српске. Одговори су посебно важни у контексту издајничке прохрватске политике Блајбуршке коалиције СНСД – ХДЗ, упорне борбе за трећи ентитет и права Хрвата у БиХ. Да ли управо због ових питања Милорад Додик на предизборним скуповима упорно понавља да је Жељка Српкиња?

Овдје се не ради о некој тобоже прљавој кампањи, како то лажно желе представити дворски медији и аналитичари, већ утврђивању важних чињеница које грађани треба да знају. Власт би жељела да некажњено злоупотребљава и подреди себи све институције, од Електропривреде РС до РТРС-а, а опозицији забрани да говори истину грађанима, и уз то говори о својој фер кампањи и условима, и тобоже прљавој камапњи опозиције. Чудно је и лицемјерно да режим опозицији спочитава бројање крвних зрнаца и наводну прљаву кампању а мјесецима се лажно представљају као велики српски националисти и патриоте који своје политичке противнике свакодневно вријеђају и називају издајницима, бакировцима, сорошевцима, потурицама, страним плаћеницима, поданицима.. Шта би тек радили, и какав би спроводили медијски линч да имају неког основа, и да је којим случајем неком кандидату опозиције дјед био усташа а ујак официр ХВО-а или Армије БиХ?

Нервозне реакције премијерке и режимских медија већ први дан након промоције Зборника, показују да је постигнут пун погодак, и да ће његова дистрибуција широм Српске значајно помоћи да падну маске са лица режима и омогуће убједљив тријумф Савезу за побједу.

 

Небојша Вукановић