palpal

Zbog zloupotreba boraca i politike smijeniti predsjednika BORS-a Radana Ostojića

Nakon Pantelije Đurguza, Milimira Savčića i Radan Ostojić, aktuelni predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić postao je vjerni pijun, potrčko, portparol i marioneta u rukama Milorada Dodika, običan poslušnik i plaćenik koji je prodao i iznevjerio saborce. Umjesto da se bori za ispravljanje brojnih nepravdi i teškog položaja hiljada demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, koji žive u siromaštvu, zaboravljeni i odbačeni od svih, protestvuje zbog malog boračkog dodatka, invalidnina i ukidanja boračkih penzija, Ostojić organizuje skup podrške Moloradu Dodiku.

Čak ni poniženje da predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske po prvi put, zbog glasanja poslanika SNSD-a i njegovih trabanata, nije ušao u Odbor za pitanja boraca Narodne skupštine Republike Srpske, nije bilo dovoljno da se trgnu i kažu neku riječ, ukažu na nepravdu i poniženje, već dodatno ponižava sve borce učestvujući u nedozvoljenim političkim aktivnostima, podjelima boraca i naroda.

Zbog lošeg rada, nezačaganja, neispunjenih obećanja i očekivanja, trebala bi se održati hitna sjednica Skupštine i Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske, na kojoj bi se trebalo raspravljati o polaganju računa i povjerenju Radanu Ostojiću. Sada je već očigledno da se BORS i druge organizacije boraca i veterana ne mogu otrgnuti pritiscima i negativnog uticaju vlasti, jer je puno kupljenih, korumpiranih i ucijenjenih koje je postavila Služba i vlast, sve dok se režim ne sruši, a tek poslije se može, kroz proces lustracije i depočitizacije, potisnuti negativan uticaj politike.

Na kraju podsjećanje Radanu Ostojiću i drugim čelnicima BORS-a na slučaj pokojnog Rajka Delića iz Vlasenice, Bog da mu dušu prosti, borca prve kategorije koji je izgubio dva rođena brata u Otadžbinskom ratu a preminuo od gladi, kao i druge primjere zapostavljenih, poniženih i zaboravljenih boraca koji su žrtve maćehinskog odnosa države za koju su se borili.

 

 

Nebojša Vukanović