palpal

Zbog straha od debakla Vlada odustala od raspuštanja SO Bileća

Vlada Republike Srpske i vladajuća većina se predomislila, svjesna užasnog rejtinga SNSD-a u javnosti, i odustala je od namjere da Narodna skupština Republike Srpske, na sjednici koja je u toku, donese Odluku o raspuštanju Skupštine opštine Bileća, koja bi dovela do održavanja vanrednih lokalnih izbora.

Prvobitno je na početku sjednice vladajuća većina odbila prijedlog opozicije da se povuče ova tačka Dnevnog reda – raspuštanje lokalne Skupštine u Bileći, koju je iza kulisa progurao poslanik SNSD-a Radovan Vuković, ali su se danas naprasno predomislili i Vlada je povukla tačku kao predlagač, svjesni da bi doživjeli debakl.

Vlast sve više i sve češće uzmiče, što je pokazatelj slabosti režima. Pritisak o štetnim posljedicama za lokalnu zajednicu i dodatnim nepotrebnim troškovima urodio je plodom, i povlačenje režima može se smatrati još jednom pobjedom opozicije.

Prije početka sjednice o ovoj temi razgovarao sam sa građanima Bileće i načelnikom Vesom Vujovićem, a na linku ispod možete pogledati snimak tribine.

 

Nebojša Vukanović