palpal

Zbog prevrtanja šlepera kod Miholjača ponovo zatvoren saobraćaj na putu Foča – Gacko

Veliki teretni šleper petoosovinac, nosivosti oko 25 tona, prevrnuo se jutros na putu Gacko – Foča i zbog toga je ponovo potpuno obustavljen saobraćaj na ovoj dionici puta. Prema prvim informacijama druga vozila nisu učestvovala u saobraćajnoj nezgodi i prema prvim informacijama sa lica mjesta na sreću niko nije teže povrijeđen.

Teretni kamion prevrnuo se u blizini skretanja za selo Miholjače, iznad Gacka, a oštra krivina jedna je u nizu crnih tačaka na ovoj dionici puta, najopasnijoj u BiH zbog lošeg održavanja puta koji je dodatno oštećen u poslednje vrijeme sa stotinama pretovarenih šlepera koji prevoze ugalj iz Gacka u Srbiju.

Gotovo da nema dana da se ne dogodi neki odron, teška saobraćajna nezgoda i incident na putu Gacko – Foča – Vojkovići, preko planinskih prevoja Prijeđel i Rogoj, ali se ništa ne preduzima da napokon počne rekonstrukcija puta, koji je sagrađen krajem 50-ih godina prošlog vijeka.

Pitanje je samo koliko ljudi treba da pogine da bi Vlada i Putevi Srpske nešto preduzeli, prekinuli maćehinski odnos prema Hercegovini i počeli da rade svoj posao, a ne da Hercegovce tretiraju kao građane drugog reda i glinene golubove čiji životi ne vrijede ništa. Pitanje je i do kada će narod da ćuti, kad će napokon dići glavu, blokirati puteve i reći DOSTA JE!

 

Nebojša Vukanović