palpal

Zastrašivanje Pavline Radovanović u Orahovcu

Na kapiji rodne kuće poznate i popularne mlade pjevačice srpskih nacionalnih pjesama Pavline Radovanović u Orahovca, jutros su albanski ekstremisti ispisali grafite „UČK“, što je jasna prijeteća poruka.

Pripadnici zloglasne „UČK“, ili Odlobodilačke vojske Kosova, koju su čak i Amerikanci krajem 90-ih označili kao terorističku organizaciju, počinili su brojne zločine nad Srbima, ne samo vojnicima i policajcima već i civilima, Orahovac je bio prvi na udaru u ljeto 1998. godine, pa je jasno kakvu su poruku željeli da pošalju malobrojnim preostalim Srbima, među kojima je Pavlina i njena porodica.

Juče su ekstremisti išarali poznati mural Novaku Đokoviću u centru Orahovca, a pritisak je iz dana u dan sve veći i veći, iako je od predratnih 5000 u Orahovcu ostalo svega nekoliko stotina Srba, koji žive u potpunom albanskom okruženju a najbliža srpska enklava je Velika Hoča.

Svi napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji prolaze nekažnjeno, KFOR i međunarodna zajednica već 24 godine prećutno podržavaju progon, pa je Srba na Kosovu sve manje..

Podsjećanje na video priloge i razgovor sa Srbima u Orahovcu i Velikoj Hoči…

Nebojša Vukanović