palpal

Zašto svijet i licemjerni zapad ćute na monstruozne zločine Izraela, gađanje bolnica, ubijanje nedužne djece i civila?

Užasne stvari i ratni zločini nad nedužnom sirotinjom i civilima događaju se u Gazi i Palestini, a svijet i licemjerni zapad ćute, nijemo posmatrju i prećutno podržavaju užasne ratne zločine koje čini Izrael i Jevreji, uz pomoć Amerike, NATO-a i zapada nad Palestincima. Više stotina djece i civila, prema nekim informacijama  od 600 do 800 osoba, poginulo je večeras prilikom bombardovanja bolnice u Gazi, a to je samo jedan u nizu monstruoznih napada i ratnih zločina u kojima je nastradalo hiljade nedužnih civila i djece.

Za svaku osudu je napad Hamasa na Izrael i civile, ubijanje mladih i uzimanje talaca, ali sve ovo što se poslednjih dana događa u pojasu Gaze i na Bliskom Istoku, kao i decenije užasnog odnosa Jevreja i Izraela prema Palestincima, koji su okruženi zidovima i žive u logoru, savremenom getu, je za svaku osudu. Ministar odbrane Izraela, desna ruka korumpiranog premijera Netanjahua kome je rat dobro došao da ojača položaj, poručio je javno da se prema Palestincima treba ophoditi kao prema životinjama, što se nažalost vidi i sprovodi na djelu, a tužno je da nacija koja je preživjela užasno stradanje, holokaust i genocid od nacista, fašista i ustaša, sada radi Palestincima ovakve stvari.

I dok godinama liju krokodilske suze zbog dešavanja u Ukrajini, gdje su doveli marionetu i Jevreja Zelenskog za predsjednika da napravi haos, zapadni mediji i lideri ćute na stradanja civila, uglavnom muslimana, na Bliskom istoku, kao i Siriji, Iraku, Libiji.. Jevreji su bogati a Palestinci siromašni, a samim tim po zapadnim mjerilima niže vrijednosti pa izgleda da su ubijanje i progon sirotinje dozvoljeni.

Više od 70 godina traje nekažnjen teror Jevreja nad Palestincima, kršenje svih ljudskih prava, a sve uz blagoslov i podršku Amerike, Velike Britanije i zapada kojima su puna licemjerna usta ljudskih prava i zloboda a naoružali su Izrael, pretvorili u svoju vojnu bazu i nosač aviona, omogućili da se nekažnjeno ubija i uništava cijeli jedan narod.

Svaki ratni zločin, teroristički napadi, gađanje civilnih objekata i ubijanje civila su za osudu, ali podrške ekstremistima, izazivanje ratova i kriza, licemjerstvo i dvostruki aršini, kakvim smo svjedočili i na ovim prostorima prilikom raspada Jugoslavije, doveli su svijet do ivice katastrofe. I dok se svi na zapadu, od medija do političara, uspinju da osude Ruse zbog rata u Ukrajini, Putina predstave kao novog Hitlera, naoružavaju ukrajinske naciste i ekatremiste, a prethodno su godinama nijemo posmatrali ukrajinske napade na civile u Lugansku i kršenje mirovnog sporazuma, vrše pritisak na zemlje da prekinu odnose i uvedu sankcije Rusiji, sad ćute na dešavanja na Bliskom istoku, čime su se na najbolji način legitimisali i pokazali pravo lice.

Pozivam sve slobodne ljude u BiH u regionu da dignu glas, organizuju mirne proteste ispred ambasade Izraela u Sarajevu, da bar ne ćutimo i tako prećutno opravdavamo užasne razne zločine, ubijanje na hiljade civila i djece u Gazi, etničko čišćenje Palestinaca sa vjekovnih ognjišta, umjesto da ćutimo iz straha šta će reći američki, jevrejski, engleski i evropski ambasadori.

Kao što Srpska pravoslavna crkva nije pokrenula nikakvu veliku akciju da se pomogne braći u Hristu, jadnim pravoslavnim Jermenima koji su protjerani uz Nagorno-Karabaha, tako ni Islamska zajednica u BiH, niti Crveni krst, polumjesec i druge organizacije, vjerovatno da se ne bi zamjerili američkoj, britanskoj ili jevrejskoj ambasadi, nisu pokrenule neku veću akciju da se pomogne Palestincima. Trebamo svi dići glas protiv rata, stradanja i bombardovanja, te prikupiti hranu i pomoć, u skaldu sa svojim mogućnaotim, kako bi se pomoglo izbjeglicama koji proživljavaju užasne patnje i stradanje.

Rat, zločini i stradanje nedužne sirotinje, žena, djece i civila u Palestini napokon treba da prestane, a porobljeni narod nakon 7 vjekova napokon dobije svoju državu i slobodu.

 

Nebojša Vukanović