palpal

Zašto su HET i Integral obustavili radove na mostu i obilaznici oko Trebinja

Uoči lokalnih izbora u novembru, tradicionalno, počeli su radovi na izgradnji mosta i tzv. istočne obilaznice oko Trebinja, a sva gradska svita, ljudstvo i tehnika, vlast i kumovi su se skupili da prisustvuju svečanoj ceremoniji, obećavajući narodu skori završetak projekta izgradnje istočnog koridora oko Trebinja.

Ipak čim su prošli izbori mašine su prestale da „prškaju“ oko puta, a uskoro su se povukli i radnici pa je „gradilište“ već duže vremena napušteno. Prema mojim saznanjima geološka ispitivanja nisu dobro urađena pa je samim tim i projekat loš, moraju se vršiti dodatna istraživanja i ispravke, a HET svakako i nema novaca da plaća ovako veliki projekat.

Od početka sam govorio da se radi o suludom projektu, bacanju i izvlačenju novaca, jer od svega interesa imaju samo lokalni kumovi i moćnici koji izvlače ogroman novac. Sam most trebao bi da košta 12 miliona maraka, a cijela obilaznica možda i 5 puta više, a suštinski nikakav problem ne rješava, pa je jasno da se radi o suludim projektima i bacanju narodnih para, predizbornim manipulacijama i ispunjavanju „ludih snova“, suludih ideja i besmislenih zamisli gen-seka Luke Petrovića koji je 2016. obećao obilaznicu pa je 2020. počeo radove „navrat-nanos“ kako bi predstavio narodu lažnu sliku da nije odustao od „velikog projekta“.

Čelnici grada Trebinja i HET-a treba da odgovore javnosti zbog čega su obustavljeni radovi i na istočnoj i zapadnoj obilaznici i zašto se poigravaju sa građanima Trebinja, gradeći 15 godina pred izbore čak 3 obilaznice, a da nijednu nisu završili.

Opširnije u video prilogu.

Podsjećanje na raniji prilog i obustavu radova odmah po završetku lokalnih izbora. Što se grbo rodi vrijeme ne ispravi.

 

Nebojša Vukanović