palpal

Zašto SDA i federalni mediji ne osude ratne pokliče u Cazinskoj krajini

Radikalizacija i zveckanje oružjem na krajnjem zapadu BiH i granici Evropske Unije se nastavlja. Nakon mjesec dana ponovo su se u okolini Bužima i Cazinskoj krajini okupili bivši pripadnici Petog korpusa Armije BiH, te radikalna i islamizovana omladina koja je uz pucnje, ratne islamske pokliče obilježavala neku „pobjedu nad četnicima“ iz posljednjeg rata.

https://youtube.com/shorts/deXRLB0HT1k?feature=share

Svakako da ovakvi događaji plaše i većinu Bošnjaka, a ne malobrojne Hrvate i Srbe povratnike u Krajini. Čudno je kako federalni mediji ćute i ne kritikuju zveckanje oružjem, radikalizam i ponašanje koje više sliči na kakav kalifat i Islamsku državu nego na zemlju koja tobože teži Evropskoj Uniji.

Čudno je takođe što ćuti SDA, koja je glavni počitički pokrovitelj ovakvih događaja i uznemiravanja javnosti, te zapadne ambasade i međunarodna zajednica. Zbog ovakvih stvari i dvostrukih aršina, da javnost uznemiri prigodna uniforma u Narodnoj skupštini Republike Srpske a ne uznemiruje opasan ekstremizam, pucnjava i islamisti u Cazinskoj krajini, još dugo ćemo ostati Tamni vilajet na periferiji Evrope, Evropske Unije, razvijenog i uređenog svijeta.

 

Nebojša Vukanović