palpal

Zašto sam jedini glasao protiv imenovanja Šuputa, kao i izbora Ivanke Marković za sudiju Vrhovnog suda RS

Danas sam glasao protiv novog predizbornog zaduženja Vlade Republike Srpske po kamati od 9%, dok nisam želio da se izjašnjavam o povećanju plata radnicima u javnom sektoru za 100 maraka. Naravno da nisam protiv povećanja plate radnicima, jer je nju već pojela inflacija, i smatram da je zbog povećanja prihoda trebalo značajnije povećati plati i ukinuti akcize na gorivo, ali sam protiv predizbornih manipulacija i sramnih pokušaja režima da pred izbore populističkim mjerama pokušava narodnim parama kupovati naklonost istog naroda, koji je napunio budžet dodatno povećanjem cijena i inflacijom.

Jedini sam poslanik koji je glasao protiv imenovanja Srđana Šuputa za direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske, jer nema potrebne reference da obavlja ovu važnu dužnost, ima hipoteke i krivične prijave iz prošlosti i marioneta je u rukama moćnika, tajkuna i političara.

Takođe uporno se i principijelno zalažem da se potpuno odvoje politika i pravosuđe. Zbog toga nisam glasao za izbor Ivanke Marković, bivše poslanice SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, za sudiju Vrhovnog suda Republike Srpske.

Spinovanja režimskih medija o motivima glasanja nema nikakve veze sa stvarnošću jer sam glasao iz principa, i uporne borbe za pročišćenje pravosuđa, kao jedne od ključnih institucija u društvu.

 

Nebojša Vukanović