palpal

Zašto kasne plate fudbalerima Leotara

Šta se događa u Fudbalskom klubu Leotar, koji je ove godine na neobičan način umjesto Krupe na Vrbasu, ušao u Premijer ligu? Šta je uzrok serije loših rezultata i zašto ponovo kasne plate igračima i stručnom štabu, već od starta sezone. Prenosim u cjelosti tekst Đorđa Vučinića..

Kada je u pitanju FK “Leotar”, lijepa vijest je, nažalost, pravo čudo. Iako su fudbaleri sezonu startovali srcem uz pobjedu nad Radnikom i remijem u Banjaluci, rezultati su iz kola u kolo bili sve lošiji. Fudbaleri su pripreme započeli 19. juna, kada im je isplaćena jedna zaostala plata iz prethodne sezone, međutim za ovu sezonu primili su samo JEDNU platu.

Kako je moguće da u klubu nema novca kad je gotovo cijeli grant za sport u budžetu grada Trebinja posvećen fudbalskom klubu, nauštrb svih ostalih sportskih kolektiva. Uprkos najavama da će mnogi privrednici uložiti novac u fudbalski klub, igrači za tri mjeseca primili su samo jednu platu, uz veliki upitnik kada će i da li će naredna plata stići.

Pitam se šta će biti sa ženskim i muškim rukometnim i košarkaškim klubom, te kakve bi oni uspjehe postigli da je uloženo makar pola sredstava koliko je “progutao” fudbalski klub, a posebno gorak ukus ostaje zbog prebacivanja gotovo pola miliona za krpljenje dugova bez ulaženja u pitanje kako su nastali i ko ih je napravio, te makar pozivanja na odgovornost onoga ko je “aminovao” takve nečasne radnje.

U tome “i jeste caka”, jer “vrana vrani oči ne vadi”, a naravno da sam sebe niko neće “oslijepiti”.

FK “Leotar” se nalazi na 10. mjestu na tabeli, a uz ovakav odnos prema igračima, druga liga je jako blizu. Osim što nisu primili plate, igrači nisu dobili ni premije od osvajanja Kupa RS sa početka juna ove godine, a radi se o 20.000KM, 10.000KM od FSRS, te obećanih 10.000KM od strane gradonačelnika Mirka Ćurića.

 

Đorđe Vučinić