palpal

Zašto HET postavlja led rasvjetu?

Lukini dvorski portali obavjestili su javnost kako je počela realizacija posla zamjene gradske rasvjete u Trebinju i postavljanje led svjetiljki. Posao je vrijedan više od 300 000 maraka bez PDV-a, a na tenderu ga je dobila firma Loteks iz Trebinja, o kojoj sam ranije detaljno pisao, sa partnerskom firmom iz Banjaluke.

Ono što brine i čudi je činjenica da umjesto firmi koje su od Luke dobile posao, svjetiljke ugrađuju radnici HET-a?  Naime vozilo i radnici HET-a već nekoliko dana mijenjaju nove led-svjetiljke, na potezu od sjedište grada do Sabornog hrama, pa bi direktor HET-a Gordan Mišeljić i gradonačelnik Luka Petrović trebali da odgovore otkud radnici i mehanizacija HET-a na ovom poslu, ko ih i kako plaća? Takođe bi trebalo da odgovore otkud radnik Herceg televizije vozi službeno auto HET-a, ko je odgovoran za nedavnu saobraćajnu nezgodu, koja je srećom prošla bez težih povreda putnika, i u kojoj je uništena „škoda superb“ ? Hoće li posrnuli HET sa gubitkom od 24,3 miliona platiti štetu?

Umjesto okosnice razvoja grada i regije, HET je nažalost postao Lukina prćija, koju čnjrupa, pljačka i radi šta hoće misleći naivno da nikada neće doći vrijeme da se računi naplate.

 

Nebojša Vukanović