palpal

Зашто ХЕТ поставља лед расвјету?

Лукини дворски портали обавјестили су јавност како је почела реализација посла замјене градске расвјете у Требињу и постављање лед свјетиљки. Посао је вриједан више од 300 000 марака без ПДВ-а, а на тендеру га је добила фирма Лотекс из Требиња, о којој сам раније детаљно писао, са партнерском фирмом из Бањалуке.

Оно што брине и чуди је чињеница да умјесто фирми које су од Луке добиле посао, свјетиљке уграђују радници ХЕТ-а?  Наиме возило и радници ХЕТ-а већ неколико дана мијењају нове лед-свјетиљке, на потезу од сједиште града до Саборног храма, па би директор ХЕТ-а Гордан Мишељић и градоначелник Лука Петровић требали да одговоре откуд радници и механизација ХЕТ-а на овом послу, ко их и како плаћа? Такође би требало да одговоре откуд радник Херцег телевизије вози службено ауто ХЕТ-а, ко је одговоран за недавну саобраћајну незгоду, која је срећом прошла без тежих повреда путника, и у којој је уништена „шкода суперб“ ? Хоће ли посрнули ХЕТ са губитком од 24,3 милиона платити штету?

Умјесто окоснице развоја града и регије, ХЕТ је нажалост постао Лукина прћија, коју чњрупа, пљачка и ради шта хоће мислећи наивно да никада неће доћи вријеме да се рачуни наплате.

 

Небојша Вукановић