palpal

Zašto ćuti Stevandić, koji je sakrio Odluku Ustavnog suda Srpske?

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i dalje ne odgovara javnosti na pitanje gdje je i zašto sakrio od poslanika Odluku Ustavnog suda Republike Srpske, vezanu za Izborni zakon Republike Srpske, koja je donesena i prije 10 dana dostavljena Stevandiću, a kojom se utvrđuje da nije povrijeđen vitalni nacionalni interes Bošnjaka.

Stevandić je grubo obmanuo javnost i u petak izjavio kako se čeka Odluka Ustavnog suda RS, a koju je već bio pročitao i koja je stigla u Narodnu skupštinu, ali je sakrio u ladicu čekajuči da danas istekne rok za prijavu kandidata Centralnoj izbornoj komisiji BiH, a onda da pilatovski operu ruke i kažu da nisu mogli izaći na izbore jer Izborni zakon Republike Srpske nije mogao stupiti na snagu dok se čekala odluka Ustavnog suda Srpske, pa su zbog toga poljubili ruku čika Šmitu, i legalizivali njegove odluke.

U više navrata sam pozivao Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske te sekretara Bosančića i pitao kada će napisati i poslati odgovor na pitanje koje sam poslao u ponedeljak, ali odgovora nema jer je teško naći opravdanje za obmanu. Stevandić ima najmanje 3 savjetnika i ako nije on, neko od njih i saradnika morao je pogledati poštu, i nemušti su pokušavaju opravdanja Stevandića da je novi Koštunica i da nije obavješten, jer laže, obmanjuje javnost i dodatno upada u živo blato.

O ovom će svakako biti govora i sutra u nastavku sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, a Stevandić bi trebao da bude ispitan zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja.

Bonus video..

 

Nebojša Vukanović