palpal

Zašto ćuti Boračka organizacija i izdajnici zbog bruke u Derventi

Neviđena bruka, sramota i poniženje srpskog naroda dogodilo se danas u Derventi, gdje su u sred Republike Srpske postrojavaju pripadnici 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane, čiji su pripadnici počinili brojne zločine nad nedužnih srpskim civilima u Derventi.

Neviđena provokacija i poniženje Republike Srpske organizovano je u režiji Milorada Dodika, koji sve više i očiglednije radi na tuđmanizaciji Republike Srpske, koji je odobrio ovaj skandal a čiji su detalji dogovoreni nedavno tokom posjete Željke Cvijanović Zagrebu i sastanka sa Milanovićem, koji godinama podržava Dodika.

Milanović ponovo govori o granicama, Posavini i Dejtonu, a imajući u vidu borbu Čovića i Dodika za promjene Dejtona i treći hrvatski entitet u BiH, koji bi po željama i planovima Čovića trebao da obuhvati i Derventu, a možda je zbog toga trasa auto-puta Banjaluka – Bijeljina – Beograd zaobišla Derventu.

Dodik, Cvijanovićka, Višković, te lokalni derventski knezovi SNSD-a Žunić i Pijetlović ćute, stavljaju glavu u pijesak, ali će izdajnici srpskog naroda položiti račune, već u utorak u nastavku sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, i neka se dobro spreme. Pitanje je zašto ćute čelnici Boračke organizacije Republike Srpske, i tako prećutno podržavaju bruku i izdaju, umjesto da su organizovali masovne proteste.

Donekle jedino mogu da razumijem Željku Cvijanović, čiji su bliski rođaci i ujčevina iz porodice Marić bili u HVO-u, ona podržava mudro i radi za svoje, ali ne mogu da razumijem narod koji srlja u propast, ponižava i gazi velike žrtve i podržava zlo i izdajnike.

Detaljnije u video kolumni…

 

Nebojša Vukanović