palpal

Zarobljena država i problemi Danice Todić iz Teslića

Danica Todić sa svojim suprugom vratila se iz Njemačke u rodni Teslić prije 23 godine i sagradila prelijepu kuću uz magistralni put prema Doboju i Jelahu. Problemi sa imovinom nastali su prije nekoliko godina, kada je dio imanja i velikog placa Danica poklonila svom bratu a on zemljište ubrzo prodao vlasniku Zlata kompani koji je na njemu sagradio veliki Tržni centar.

Danica kaže da nije imala ništa protiv izgradnje mega-marketa, ali su problemi nastupili prije dvije godine kada je počela uzurpacija njene imovine i kada je bez građevinske dozvole počela izgradnja pomoćnih objekata. Danica se obraćala svim institucijama, pisala resornom Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, ministarki Golić ali niko ništa nije preduzeo. O problemima Danice Todić razgovarao sam i sa načelnikom opštine Teslić Milanom Milićevićem, koji mi je rekao da je u više navrata u svom Kabinetu primio Danicu i upoznat je sa njenim problemima.

Građevinska komisija opštine Teslić izašla je na lice mjesta, a doneseno je i Rješenje i Odluka o rušenju nelegalno sagrađenih objekata. Zanimljivo da sam imao „pratnju“ tokom boravka u Tesliću i da su pojedinci pomno pratili svaki moj korak i objavljivali fotografije kako ulazim i izlazim iz opštine, parkiram se i vozim automobil, a bilo bi dobro da kažu ko me je i zašto u korak pratio i fotografisao, a fotografije objavljivale osobe koje žive u inostranstvu?

Pogledajte video prilog i svjedočenje Danice Todić, uz pozdrav dušebrižnicima koji su mi zamjerili što nisam u Teslić otišao isti dan kada me je Danica pozvala i javno prozivali kako tobože ne smijem snimiti razgovor sa Danicom zbog tajkuna i moćnika koji su me kupili. Ako laže koza, me laže rog!