palpal

Заробљена држава и проблеми Данице Тодић из Теслића

Даница Тодић са својим супругом вратила се из Њемачке у родни Теслић прије 23 године и саградила прелијепу кућу уз магистрални пут према Добоју и Јелаху. Проблеми са имовином настали су прије неколико година, када је дио имања и великог плаца Даница поклонила свом брату а он земљиште убрзо продао власнику Злата компани који је на њему саградио велики Тржни центар.

Даница каже да није имала ништа против изградње мега-маркета, али су проблеми наступили прије двије године када је почела узурпација њене имовине и када је без грађевинске дозволе почела изградња помоћних објеката. Даница се обраћала свим институцијама, писала ресорном Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију, министарки Голић али нико ништа није предузео. О проблемима Данице Тодић разговарао сам и са начелником општине Теслић Миланом Милићевићем, који ми је рекао да је у више наврата у свом Кабинету примио Даницу и упознат је са њеним проблемима.

Грађевинска комисија општине Теслић изашла је на лице мјеста, а донесено је и Рјешење и Одлука о рушењу нелегално саграђених објеката. Занимљиво да сам имао „пратњу“ током боравка у Теслићу и да су појединци помно пратили сваки мој корак и објављивали фотографије како улазим и излазим из општине, паркирам се и возим аутомобил, а било би добро да кажу ко ме је и зашто у корак пратио и фотографисао, а фотографије објављивале особе које живе у иностранству?

Погледајте видео прилог и свједочење Данице Тодић, уз поздрав душебрижницима који су ми замјерили што нисам у Теслић отишао исти дан када ме је Даница позвала и јавно прозивали како тобоже не смијем снимити разговор са Даницом због тајкуна и моћника који су ме купили. Ако лаже коза, ме лаже рог!