palpal

Занимљив састанак са делегацијом Савјета Европе уз Жунићеву опаску „сад видите како је нама са њим“

Делегација Савјета Европе данас је боравила у посјети Бањалуци и Републици Српској, и између осталог у Црвеном салону Народне скупштине Републике Српске одржала састанак са шефовима послсничких клубова и група. У делегацији су били секретар Савјета Европе, те делегати из Мађарске и Сјеверне Македоније са сарадницима, те по 4 представника власти и опозиције из Републике Српске.

У свом обраћању указао сам на двоструке аршине и лицемјерство међународне заједнице, која жели да нас претвори у санитарни коридор и класичну Колонија под међународним протекторатом, одлагалиште европског смећа и прихватилиште миграната. Истакао сам да нам свјесно уништавају привреду и производњу, вршећи притисак на корумпиране политичаре на власти и компрадоре да спроводе либерализацију и неолибералне догме, како би нам преузели најважније националне ресурсе.

Указао сам на покушаје ревизионизма, неку врсту кажњавања Срба и Руса, јер смо побиједили Хитлера и фашизам 1945. године, улогу странаца у крвавом распаду Југославије и рату, сталном понижавању Срба и покушају стављања колективнр кривице и одговорности, а што се најбоље види на Косову и Метохији, гдје прогон Срба не престаје.

Делегат из Мађарске био је изненађен кад сам говорио о улози Мађара, од тајног наоружавања Хрвата 1991. године до тајне куповине Соларних електрана Српске и приватизације на мала врата  Електропривреде РС, о којој посланици ништа не знају, до кредита по високим каматама које дају Додику, након чега је услиједила мучна тишина коју је прекинуо Игор Жунић, шеф Клуба СНСД-а ријечима „сад вам је јасно како је нама са њим у Скупштини кад вама директно у лице говори овакве ствари“. 

Детаљније у видео прилогу…

 

Небојша Вукановић