palpal

Zanimljiv sastanak sa delegacijom Savjeta Evrope uz Žunićevu opasku „sad vidite kako je nama sa njim“

Delegacija Savjeta Evrope danas je boravila u posjeti Banjaluci i Republici Srpskoj, i između ostalog u Crvenom salonu Narodne skupštine Republike Srpske održala sastanak sa šefovima poslsničkih klubova i grupa. U delegaciji su bili sekretar Savjeta Evrope, te delegati iz Mađarske i Sjeverne Makedonije sa saradnicima, te po 4 predstavnika vlasti i opozicije iz Republike Srpske.

U svom obraćanju ukazao sam na dvostruke aršine i licemjerstvo međunarodne zajednice, koja želi da nas pretvori u sanitarni koridor i klasičnu Kolonija pod međunarodnim protektoratom, odlagalište evropskog smeća i prihvatilište migranata. Istakao sam da nam svjesno uništavaju privredu i proizvodnju, vršeći pritisak na korumpirane političare na vlasti i kompradore da sprovode liberalizaciju i neoliberalne dogme, kako bi nam preuzeli najvažnije nacionalne resurse.

Ukazao sam na pokušaje revizionizma, neku vrstu kažnjavanja Srba i Rusa, jer smo pobijedili Hitlera i fašizam 1945. godine, ulogu stranaca u krvavom raspadu Jugoslavije i ratu, stalnom ponižavanju Srba i pokušaju stavljanja kolektivnr krivice i odgovornosti, a što se najbolje vidi na Kosovu i Metohiji, gdje progon Srba ne prestaje.

Delegat iz Mađarske bio je iznenađen kad sam govorio o ulozi Mađara, od tajnog naoružavanja Hrvata 1991. godine do tajne kupovine Solarnih elektrana Srpske i privatizacije na mala vrata  Elektroprivrede RS, o kojoj poslanici ništa ne znaju, do kredita po visokim kamatama koje daju Dodiku, nakon čega je uslijedila mučna tišina koju je prekinuo Igor Žunić, šef Kluba SNSD-a riječima „sad vam je jasno kako je nama sa njim u Skupštini kad vama direktno u lice govori ovakve stvari“. 

Detaljnije u video prilogu…

 

Nebojša Vukanović