palpal

Заједно смо јачи – Додик и Станивуковић скупа на отварању радова у Чесми

Само дан након што је на дуго најављиваној конференцији за новинаре оштро напао и извријеђао мене и опозицију, тражећи оставке, тврдио да је одрастао и политички сазрео, јер не напада више Додика и режим, бата и секу, а ја остао мали дјечак у политици који пишки у туту, јутрос је градоначелник Бањалуке свечано отворио радове на градњи новог моста у насељу Чесма са чланом Председништва БиХ, те „пријатељем“ и „саборцем“, како назива предједника Скупштине града Бањалука и новог посланика Младена Илића.

Пуно је симболике у једној фотографији, на којој, сада већ политички „одрастао“ Станивуковић, показује Додику куда је траса пута и моста. На сличан начин су и Обрен Петровић, покојни Мићо Мићић или Василије Перић обилазили и полагали камен темељац за болницу и аутопут са Додиком, правдајући то интересом Добоја, Бијељине и Угљевика, а знамо како је све на крају завршило.

У уређеној земљи градоначелник би отварао радове са директором Путева Српске, министром саобраћаја или премијером, али никако са чланом Председништва БиХ, који нема никакве институционалне везе са овом инвестицијом, али очито да је било важно послати симболичну поруку да се градоначелник Бањалуке нагнуо и отупио оштрицу, направио заокрет који примијете сви лаици, а он то правда „политичком зрелошћу“.

Занимљиво да су РТРС и АТВ исјекли из кадра Станивуковића. Нема потребе да начелници и градоначелници воде неке ратове са Владом и властима, али нема ни потребе да се раде овакве ствари, јер нису Бањалучани гласали за Станивуковића да би држао под руку, сликао се и улизивао Додику, цртао регулационе планове по жељи тајкуна, већ да би раскрстио са негативним појавама у Бањалуци. Поподне детаљнији одговор и видео колумна Станивуковићу и осврт на његове заокрет.

 

Небојша Вукановић