palpal

Захтјев за одржавање Посебне сједнице Народне скупштине РС о Алумини

Данас сам упутио Приједлог предсјендику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу да закаже Посебну сједницу Скупштине о Алумини и Одлуци Владе Републике Српске да незаконито и тајно преда Алумину компанији ПАВГОРД, како би се посланици и јавност напокон упознали шта се догађа у овом случају, јер премијер Радован Вишковић и министри упорно се бране ћутање. Народна скупштина Републике Српске има задатак да контролише извршну власт и Влада мора да нам положи рачуне, те поништи спорну Одлуку о предаји Алумине ПАВГОРДУ.

На Посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске треба позвати правобраниоца Милимира Говедарицу, који је одговоран за дешавања и пропустио је да предузме кораке и заштити јавну интерес, те директора Пореске управе Републике Српске Горана Маричића и директора Агенције за банкарство Републике Српске Срђана Шупута, како би се утврдило како је Нова банка издала тајну гаранцију, и зашто мјесецима нико не може да сазна о томе више детаља.

Очекујем од главног тужиоца Махмута Швраке да предузме кораке по Кривичним пријавама које су предате те донесе привремене мјере како би се спријечила склапање штетних уговора на штету Републике Српске.

Детаљније у видео прилогу и снимку конференције за новинаре која је данас одржана у Требињу..

 

Небојша Вукановић