palpal

Zahtjev za održavanje Posebne sjednice Narodne skupštine RS o Alumini

Danas sam uputio Prijedlog predsjendiku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću da zakaže Posebnu sjednicu Skupštine o Alumini i Odluci Vlade Republike Srpske da nezakonito i tajno preda Aluminu kompaniji PAVGORD, kako bi se poslanici i javnost napokon upoznali šta se događa u ovom slučaju, jer premijer Radovan Višković i ministri uporno se brane ćutanje. Narodna skupština Republike Srpske ima zadatak da kontroliše izvršnu vlast i Vlada mora da nam položi račune, te poništi spornu Odluku o predaji Alumine PAVGORDU.

Na Posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske treba pozvati pravobranioca Milimira Govedaricu, koji je odgovoran za dešavanja i propustio je da preduzme korake i zaštiti javnu interes, te direktora Poreske uprave Republike Srpske Gorana Maričića i direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske Srđana Šuputa, kako bi se utvrdilo kako je Nova banka izdala tajnu garanciju, i zašto mjesecima niko ne može da sazna o tome više detalja.

Očekujem od glavnog tužioca Mahmuta Švrake da preduzme korake po Krivičnim prijavama koje su predate te donese privremene mjere kako bi se spriječila sklapanje štetnih ugovora na štetu Republike Srpske.

Detaljnije u video prilogu i snimku konferencije za novinare koja je danas održana u Trebinju..

 

Nebojša Vukanović