palpal

Za rubriku VJEROVALI ILI NE – na RTRS i ime zabranjeno spomenuti!?

Ne sjećam se kada sam se iskreno nasmijao i uživao gledajući RTRS, kao kada su mi poslali poslednju emisiju Telering na RTRS-u Mate Bitange Đakovića, u kojoj je gostovao vječiti potrčko i kadar Službe, bivši ministar policije Darko Matijašević.

Veseli Mata Bitanga ne smije čak ni ime da mi spomene, pa je pred kraj emisije pitao gosta ima li ko da smijeni Dodika, mogu li to Jelena Trivić, Draško Stanivuković, jedan narodni poslanik, sa kratkom dramskom pauzom zapitao se Đaković ne mogavši čak ni ime da mi spomene (na linku od 43:20 minute)

Ne znam da li je u pitanju strah, zabrana da se i moje ime uopšte spominje na RTRS-u ili nešto treće, ali je simpatično, i beskrajno sam ponosan na ovu činjenicu koja govori više od 1000 riječi. Oni dobro znaju ko im je prirodni neprijatelj, šta će biti sa svima njima kad se stvari promijene, jer nema kompromisa i razgovora već lustracija, strogo poštovanja zakona i pravne države, pa je reakcija i ponašanje donekle i prirodno.

 

O Matijaševiću, na koga sam takođe upozoravao i pitao se otkud on kao lažni opozicionar sa Mihajlicom, kako udbaš i neko ko vodi firmu Integral dvorskog neimara Slobodana Stankovića u Srbiji može biti protiv Dodika i sistema, kao ni o Slavku Vučureviću i ostalom političkom smeću, truležu i izdajnicima ne treba trošiti riječi.

Nije bitan broj već kvalitet i iskrenost onih koji žele da mijenjaju sistem, i ključno je da narod vjeruje da neće biti pakta sa đavolom, milosti, tolerancije i kompromisa oko suštine.

Nemam monopol i dozvolu da odredim ko će biti vlast i opozicija, ali mi koji imamo ugled i povjerenje naroda ne smijemo pristajati na bilo čije ucjene i uslovljavanja, jer bi tako donekle izgubili povjerenje naroda. Nekim koji su bili dio vlasti, poput recimo Radoslava Jovičića, vjerujem da ima iskrene i poštene namjere, ali neki se moraju dokazati, prijem svega narodu ne meni, i shvatiti da nema trgovine, podjele plijena, razgovora, cjenkanja i uslovljavanja već narod želi iskrenu borbu i promjenu nakaradnog sistema. Ko hoće hoće, ko ne želi široko mu polje!

Ne želim da komentarišem intervju koji je nedavno Goran Selak dao Zoranu Šarencu, što je sama po sebi činjenica koja dovoljno govori jer ja ulizicama vlasti, skugama i hijenama u novinarstvu nikada ne bi dao intervju, ali je izjava da opozicija nema bjanko njegovu i podršku SPS-a veoma indikativna, da ne kažem vrlo provokativna!

Ne znam ko su ti samoproglašeni kandidati i na koga je Selak mislio, ali nama, koje narod smatram iskrenom i pravom opozicijom,  podrška kalkulanata i ne treba, niti ću ja lično pristati na bilo čije ucjene i uslovljavanja, jer sam na beskompromisnoj borbi i izgradio imidž i ugled koji imam, prolazeći trnovit put.

Da hoće do crvenih pašnjaka, koja su sve tanja, putem Vučurevića i Matijaševića i još neki iz opozicije, bila bi to prava katarza i pročišćenje koje će dovesti do ozdravljenja, ne samo opoziciji već cijelom društvu.

 

Nebojša Vukanović