palpal

Za rubriku vjerovali ili ne, na istom mjestu ponovo šleper sa ugljem sletio u Miholjačama, na putu Gacko – Foča

Nevjerovatna slučajnost, ali i najbolji pokazatelj užasnog stanja na hercegovačkim drumovima, je informacija da je posle samo par dana na istom mjestu, raskrsnici za selo Miholjače iznad Gacka, na putu Foča – Gacko, došlo do saobraćajne nezgode i slijetanja sa puta šlepera koji prevozi ugalj za Srbiju. Brzo je angažovana mehanizacija kako bi se vozilo uklonilo sa puta i omogućio saobraćaj.

 

Nevjerovatna je slučajnost da se na istom mjestu, prije samo nekoliko dana, prevrnuo šleper natovaren ugljem, koji se pod čudnim i tajnim okolnostima izvozi u Srbiju, a saobraćaj je više sati bio obustavljen, što je stvorilo ogromnu kolonu vozila, među kojima je bilo 30-ak teretnih vozila sa ugljem.

I u Popovom polju kamion je sletio sa puta, ali na sreću u saobraćajnoj nezgodi niko nije povrijeđen ali je pričinjena veća mateijalna šteta.

Nedavno je u Goraždu napisan veliki broj kazni teretnjacima koji prevoze ugalj iz Gacka u Srbiju jer su imali pretovar. Policija Republike Srpske ne reaguje na pretovar, jer se misteriozni posao prevoza uglja vrši pod patronatom vlasti, a kolone pretovarenih vozila dodatno su uniptile ionako loš put preko prevoja Prijeđel i Čemerno.

 

Nebojša Vukanović