palpal

Za Ginisa – prebacivanje 600 metara žice na Jahorini skuplje od 9 km nove gondole na Zlatiboru!?

Koliko je para oteto od naroda, koji plaća sve cehove vlasti, i kakve su razmjere korupcije koja do sada nije sigurno viđena i zabilježena na ovim prostorima, najbolje govori primjer premještanja šestosjeda na Jahorini. Olimpijski centar Jahorina, sa lokalnim vlastima i ministrima, nedavno se pohvalio kako je u premještanje 600 metara otvorenog šestosjeda sa paljanske na trnovsku stranu Jahorine, koštalo nevjerovatnih 30 miliona maraka, ili 50 000 maraka po dužnom metru.

Koliko je para završilo u privatnim džepovima i crnim fondovima vladajuće partije govori podatak da je Srbija na Zlatiboru sagradila najveću gondolu u Evropi i svijetu, zatvoreni šestosjed dug 9 kilometara, i on je koštao „svega“ 13 miliona evra.

Dakle kilometar kilometra novog zatvorenog šestosjeda na Zlatiboru koštao je oko 1,5 miliona evra a premještanje 600 metara polovnog otvorenog šestosjeda na Jahorini koštalo je 30 miliona maraka, preko 15 miliona evra, ili gotovo 27 miliona evra po kilometru, 20 puta skuplje nego na Zlatiboru.

Svaki komentar je suvišan, a narod ko narod samo ćuti i gleda. Više detalja o ovoj temi večeras u duelu sa Nedeljkom Elekom, predsjednikom Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, i Milovanom Cickom Bjelicom, načelnikom Sokoca u emisiji Potez na Televiziji K3 od 21:00.

Drug Cicko se ohrabrio i najavljuje da će večeras otkriti veliku tajnu ko me finansira, a očito da mu je Dodik dao zadatak koji će pokušati sa zadovoljstvom da odradi. Vjerujem da će biti uzbudljiva emisija uživo, do gledanja….

 

Nebojša Vukanović