palpal

Vrhuška i gazde Alumine na okupu

Sinoć je u Zvroniku organizovana velika žurka na kojoj se okupila vrhuška vladajuće stranke i režima. Kapo di tuti kapi Milorad Dodik bio je u društvu Zorana Stevanovića, direktora Alumine i poslanika SNSD-a, Gordana Pavlovića, vlasnika firme PAVGORD iz Foče koja je na kriminalan i nezakonit način kupila od Vlade potraživanja Alumine za 43 miliona maraka, svega 10% godišnjeg prometa, i mlađani gradonačelnik Zvornika, obična marioneta i potrčko moćnika koji nije vrijedan pominjanja.

Forografije i video snimak slavlja koji su moćnici sami snimili i objavili, su zanimljivi jer pokazuju šemu i stvarno vlasništvo od naroda i države na silu otete Alumine i Fabrike glinice Birač. Dvorski tajkun Gordan Goci Pavlović je formalni vlasnik, Stevanović je generalni direktor i suvlasnik iz sjene, a raspjevani i najveseliji Kapo di tuti kapi je idejni tvorac i najveći Baja i gazda, koji suštinski odlučuje o svemu i nalazi se na vrhu piramide.

Slavnje je potrajalo do duboko u noć, lijep povod i neka je sa srećom rođenje unuka domaćinu. Nek se vesele i slave, niko nema ništa protiv, ali moraju biti svjesni da je otimačina kratkog daha i da će svi štetni Ugovori i nezakonite Odluke Vlade Republike Srpske biti poništeni čim izgube vlast poluge moći, i da će Alumina, kao i ostala oteta javna i prirodna bogatstva, biti vraćena narodu!

 

Nebojša Vukanović