palpal

Вратоломије и подле игре сељанчице Гоце

Лажна представница сељака, самозвана предсједница Сељачке странке и посланик у Народној скупштини Републике Српске Гордана Видовић, очито је одлучила да је право вријеме да добро уновчи свој компензациони посланички мандат. Дуго се она вјешто прикривала у опозиционим редовима, глумила неког критичара режима на бенигним темама, али је на крају показала своје праве намјере и лице кандидујући се за начелника општине Модрича испред своје приколице звана Сељачка странка.

Иако свјесна да нема никаквих шанси да буде начелник Модриче, она је последњег дана уочи истека рока предала своју кандидатуру како би помогла својој драгој колегиници из скупштинских клупа, посланици СНСД-а Мари Милошевић, да буде прва дама Модриче! Након сукоба и смјене актуелног начелника Младена Крекића, СНСД је дубоко подијељен на два дијела, а кандидатура социјалисте Ристе Марића још више умањује шансе Мари Милошевић да побиједи опозицију која се ујединила око једног кандидата, Јовице Радуловића.

Због тога СНСД потеже кеца из рукава и потура прву лажну сељанку Српске Гордану Видовић да покуша одвући нешто опозиционих гласова. Видовићка је раније критиковала начелника Крекића, како би са једне стране прикрила трагове, а са друге стране помогла другарици Мари да сломије врат предсједнику ОО СНСД Модрича, кога је недавно Додик смијенио потезом пера, и тако спојила угодно са корисним. Новац на сунце а село на чело, рекла би сељанчица Гоца, која има везе са селом и сељацима као ја са нуклеарном физиком.

Гордана Видовић би, за почетак, требала да одговори на неколико питања који су од значаја за јавност у Републици Српској, а са друге стране ПДП би се морао оградити од ње и одмах је истјерати из Клуба посланика у Народној скупштини Републике Српске, јер ћутање и „гледање кроз прсте“ значило би прећутну подршку и изазвало тензије у опозиционим редовима. Видовићка треба да одговори колико њено Удружење „Будућност“ добија новаца од Владе Републике Српске и за које пројекте, да ли је за неке недавно лично интервенисао Милорад Додик, те колико је новаца од Владе и странаца добила за пројекте у протеклих двадесетак година? Да ли је и колико новаца добила од СНСД-а и локаних тајкуна како би се кандидовала и подијелила гласове опозиције?

Да ли је тачно да су њени синови и чланови породице баве станоградњом, и да ли је тачна информација да је, након дуже блокаде и опструкција, дозвољена градња стамбено-пословне зграде у Модричи након што је потврђена њена кандидатура за начелника ове општине?

Да ништа није случајно говори и последње питање на које би Гордана Видовић требало да одговори – да ли је њен отац био високи службеник ОЗНЕ и УДБЕ у добојском крају и широм Југославије након Другог свјетског рата?

Без лустрације, катарзе, смјене генерација и промјене из корјена накарадног система нема нам напретка и опоравка, а уколико жели да добије широку подршку народа и грађана, опозиција би хитно морала да се ослободи свих кртица, калкуланата, двоструких играча, удбаша и убачених елемената, чим се примијети чудно понашање, јер су они, њихове смутње и после игре, главни кривац што дијелом влада неповјерење код дијела грађана према опозицији.

 

Небојша Вукановић