palpal

Vratolomije i podle igre seljančice Goce

Lažna predstavnica seljaka, samozvana predsjednica Seljačke stranke i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Gordana Vidović, očito je odlučila da je pravo vrijeme da dobro unovči svoj kompenzacioni poslanički mandat. Dugo se ona vješto prikrivala u opozicionim redovima, glumila nekog kritičara režima na benignim temama, ali je na kraju pokazala svoje prave namjere i lice kandidujući se za načelnika opštine Modriča ispred svoje prikolice zvana Seljačka stranka.

Iako svjesna da nema nikakvih šansi da bude načelnik Modriče, ona je poslednjeg dana uoči isteka roka predala svoju kandidaturu kako bi pomogla svojoj dragoj koleginici iz skupštinskih klupa, poslanici SNSD-a Mari Milošević, da bude prva dama Modriče! Nakon sukoba i smjene aktuelnog načelnika Mladena Krekića, SNSD je duboko podijeljen na dva dijela, a kandidatura socijaliste Riste Marića još više umanjuje šanse Mari Milošević da pobijedi opoziciju koja se ujedinila oko jednog kandidata, Jovice Radulovića.

Zbog toga SNSD poteže keca iz rukava i potura prvu lažnu seljanku Srpske Gordanu Vidović da pokuša odvući nešto opozicionih glasova. Vidovićka je ranije kritikovala načelnika Krekića, kako bi sa jedne strane prikrila tragove, a sa druge strane pomogla drugarici Mari da slomije vrat predsjedniku OO SNSD Modriča, koga je nedavno Dodik smijenio potezom pera, i tako spojila ugodno sa korisnim. Novac na sunce a selo na čelo, rekla bi seljančica Goca, koja ima veze sa selom i seljacima kao ja sa nuklearnom fizikom.

Gordana Vidović bi, za početak, trebala da odgovori na nekoliko pitanja koji su od značaja za javnost u Republici Srpskoj, a sa druge strane PDP bi se morao ograditi od nje i odmah je istjerati iz Kluba poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, jer ćutanje i „gledanje kroz prste“ značilo bi prećutnu podršku i izazvalo tenzije u opozicionim redovima. Vidovićka treba da odgovori koliko njeno Udruženje „Budućnost“ dobija novaca od Vlade Republike Srpske i za koje projekte, da li je za neke nedavno lično intervenisao Milorad Dodik, te koliko je novaca od Vlade i stranaca dobila za projekte u proteklih dvadesetak godina? Da li je i koliko novaca dobila od SNSD-a i lokanih tajkuna kako bi se kandidovala i podijelila glasove opozicije?

Da li je tačno da su njeni sinovi i članovi porodice bave stanogradnjom, i da li je tačna informacija da je, nakon duže blokade i opstrukcija, dozvoljena gradnja stambeno-poslovne zgrade u Modriči nakon što je potvrđena njena kandidatura za načelnika ove opštine?

Da ništa nije slučajno govori i poslednje pitanje na koje bi Gordana Vidović trebalo da odgovori – da li je njen otac bio visoki službenik OZNE i UDBE u dobojskom kraju i širom Jugoslavije nakon Drugog svjetskog rata?

Bez lustracije, katarze, smjene generacija i promjene iz korjena nakaradnog sistema nema nam napretka i oporavka, a ukoliko želi da dobije široku podršku naroda i građana, opozicija bi hitno morala da se oslobodi svih krtica, kalkulanata, dvostrukih igrača, udbaša i ubačenih elemenata, čim se primijeti čudno ponašanje, jer su oni, njihove smutnje i posle igre, glavni krivac što dijelom vlada nepovjerenje kod dijela građana prema opoziciji.

 

Nebojša Vukanović