palpal

Вратио се Кузмановић а и ди је бија

Чувени млади и лажни „аналитичар“, Дарко Кузмановић, иначе искусан прелетач из више странака и организација и службених општине Теслић, који је посао добио без конкурса иако јавно моралише и држи слово политичарима, поново се вратио на мале екране, након дуже паузе, и засипа нас својим мудролијама. По традицији он глуми неутралност, понавља фразе и ствари које круже данима у медијима, али прије свега по задатку промовише оне политичаре са којима је близак и који га плаћају, понајвише градоначелника Бањалуке и Теслића, узгред помињући Шамац, Бијељину и још неке градове да не би био провидан.

Кузмановић је био нестао на пола године, након што сам био приморан да одговорим на његове упорне провокације, и тада је проклињао себе и кајао се што је уписао друштвене науке и политикологију, умјесто електротехнике и природних наука, али као да му није било довољно па ме поново подмукло пецка.

Тако је недавно ликовао, јер ме је повећање таксе за 150% елиминисало за члана Председништва БиХ, те је покушао да буде духовит на мој рачун, сабирати колико је новаца било неопходно за пријаву на изборе, мијешајући независне кандидате и политичке субјекте.

Листа за правду и ред, поред 5300 прикупљених потписа, уплатила је 25 000 марака таксе за пријаву за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ, а за члана Предсједништва БиХ било нам је потребно још 25 000 марака.

Не би било смисла да се пријавим за члана Предсједништва БиХ а не пријавим листе за парламнет, јер нисам се могао истовремено пријавити као предсједник Листе за парламент и независни кандидат за члана Председништва БиХ, којима је била нешто нижа цијена таксе и пријаве.

Логично је да сам изабрао опцију изласка на парламентарне изборе и покушам са саборцима добити подршку народа за формирање посланичког Клуба, јер члан Председништва БиХ, или предсјендик и премијер без залеђине и јаког посланичког клуба, не би имао политичку снагу да систем и ствари мијења из корјена.

Моја нето плата последње 3 године у Народној скупштини Српске је око 1500 марака, тако да је за пријаву било неопходно радити скоро 3 године а да ништа не пијем и не једем, да би платио пријаву, и за мене, као и већину народа, таксе ЦИК-а су прескупе. јасно је да се из године у годину поскупљује и компликује процедура за пријаву како би се отежало да након 3 деценије нове снаге уђу у Народну скупштину Републике Српске и Парламент БиХ, и изабрао сам варијанту која је најрационалнија јер нисам имао другог избора.

О маргиналцу Кузмановићу, бившем рестартовцу, централном демократи и СДС-овцу не желим трошити ријечи, он је неважан, али нисам глуп да не схватим шта је позадина. Њему и менторима би било паметније да ме без потребе не провоцирају, покушавају исмијавати и понижавати, јер то ничим нисам заслужио а познато је да ником не остајем дужан и да не допуштам да се некажњено подругује и исмијава на мој рачун.

 

 

Небојша Вукановић