palpal

Vozila „Mesera“ sa kisikom prolaze kroz Novi Grad

Da je u toku, vjerovatno na vanrednoj sjednici Vlada danas dogovorena velika akcija pokušaja zataškavanja afere sa industrijskim kisikom, koji se umjesto medicinskog koristio u bolnicama i klinikama širom Srpske, govore i fotografije iz Novog Grada. Veliki kamioni kompanije „Meser“, koja je ovlašteni zastupnik i distributer medicinskog kiseonika u BiH, večeras su primjećeni na granici BiH i Hrvatske u Novom Gradu.

 

Danas su 7 sati zasijedale naše mudre glave i ministri predvođeni premijerom Radovanom Nejakim Viškovićem, i uspjeli su smisliti i napisati par nesuvislih i nepovezanih rečenica Saopštenja o navodnoj istrazi koju će tobože sprovesti odlazeći ministar zdravlja Šeranić, koga bi Dodik, sasvim izvjesno, mogao žrtvovati i prinijeti na oltar javnosti, kako bi spasio svoju glavu.

Danas su u Banjaluci takođe primjećeni kamioni i vozila koja vjerovatno distribuiraju medicinski kiseonik, a vjerovatno da je u toku akcija pokušaja spašavanje i prikrivanja velike afere koja je uzdrmala režim do temelja.

Da je Šeranić o svemu bio na vrijeme upoznat govori i zapisnik glavnog zdravstvenog inspektora koji je uočio nepravilnosti sa nabavkom medicinskog kiseonika za Opštu bolnicu Trebinje, ali ništa nije preduzeo da se slučaj istraži do kraja i zaštite pacijenti.

Uskoro novi detalji o velikoj aferi, a pred nama je sigurno buran dan i uzbudljiva sjednica Narodne skupštine Republike Srpske. Znam da tzv. premijer, ministri i poslanici imaju veliku tremu od sutrašnje sjednice, da bi radije ušli u ring sa Tajsonom nego u salu Narodne skupštine Srpske, ali možda ih trema i pritisak motivišu da daju sve od sebe i brane neodbranjivo.

Cijeli SNSD i njegov nakaradni sistem se trese kao prečka gola Holandije nakon penala i udarca Predraga Mijatovića, a pitanje je da li će velika trešnja i turbulencija biti dovoljne da popadaju kao zrele kruške.

 

Nebojša Vukanović