palpal

Vlatković izazvao raskol u trebinjskom DNS-u

Imenovanje Jovice Vlatkovića, osobe bez bilo kakvog obrazovanja, iskustva i referenci, za novog izvršnog direktora za investicije Elektroprivrede Republike Srpske, mimo volje i odluke Gradskog odbora pokojnog DNS-a u Trebinju, iz čije kvote Vlatković dolazi, izavala je veliku buru i negodovanje u ovoj stranci.

Danas je održan sastanak užeg rukovodstva i Predsjedništva DNS-a u Trebinju na kome je donesena odluka o raskidu koalicije sa SNSD-om na lokalnom nivou, jer je direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović, mimo odluke GO DNS Trebinje, u dogovoru sa Nenadom Nešićem, postavio Joca Vlatković za vršioca dužnosti direktora za investicije EPRS. Većina članova Gradskog odbira DNS Trebinje stala je uz predsjednika Odbora Peka Ivankovića, koji je najviše nezadovoljan imenovanjem, jer je Vlatković sjeo u njegovu fotelju, iz koje je nedavno najuren i smijenjen po Lukinom nalogu.

Samo manji dio članova DNS-a, koje kontroliše Luka, podržao je izbor Vlatkovića, a ovoj već podijeljenoj stranci prjeti novi raskol, koji bi mogao dovesti do gašenja Odbora u Trebinju, u kome će ostati samo manja grupica marginalaca očekujući neke sitne lične interese i ustupke.

Tri od četiri direktora Elektroprivrede Republike Srpske dolaze iz trebinjskog naselja Hrupjela, iz Lukinog komšiluka, jer su Vlatković i Borislav Grubač bliske komšije Petroviću, a mijenje sijalice i šaltera najveće je radno iskustvo prije imenovanja, jer niko nema nikakve veze niti dana obrazovanja iz Elektro-tehničke škole ili Elektro-tehničkog fakulteta.   Gen-sek Partije odavno se ponaša kao da su HET i Elektroprivreda Srpske njegova prćija, što je pokazao u bezbroj navrata, i za kratko vrijeme uspio je nekadašnjeg giganta da obori na koljena, a cijeli elektro-energerski sistem Srpske je pred kolapsom.

Sutra bi čelnici trebinjskoh DNS-a trebali da održe konferenciju za novinare na kojoj će da saopšte svoje stavove, dalji nastavak ili prekid odnosa sa Lukom i DNS-om. Uskoro bi moglo da dođe do još većeg prekomponovanja i predlaganja snaga na trebinjskoj političkoj sceni, o čemu uskoro pišem detaljnije.

 

Nebojša Vukanović