palpal

Vladičić i Petrović da podnesu ostavke nakon skandala i odluke Ustavnog suda Republike Srpske

Velika je pobjeda, ne samo Liste za pravdu i red već cijelog naroda, koji ima sada priliku da traži povratak novca jer je neustavno i nezakonito decembra 2022. godine uveden tarifni postupak za povećanje cijene električne energije. Đorđe Vučinić i ja, kao predstavnici Liste za pravdu i red, uz pomoć advokata Gorana Vasilića, dokazali smo da su naše uporne tvrdnje i dokazi o nezakonitim odlukama i poljkupljenju bile ispravne, da su na čelu Elektroprivrede i Regulatorone komisije Republike Srpske nalaze neznalice, partijski poslušnici i nestručnu ljudi, koji su odgovorni za razaranje elektro-energetskog sistema Srpske, i sada Luka Petrović i Vlado Vladičić moraju podnijeti ostavku i povući se, uz svu odgovornost koju moraju da snose.

Regulatorona komisija po zakonu je nezavisna institucija, a ne tijelo nezavisnih socijaldemokrata, mora regulisati raditi po zakonu a ne volji moćnika, odobravati pljačku, partijsko zapošljavanje i anarhiju, koja je Elektroprivredeu donela u situaciju da ne može isplatiti doprinose uz plate uprkos rekordnim prihodima od 1,3 milijarde maraka.

Tužno je gledati kako Luka i Vladičić međusobno prebacuju odgovornost jer je dokazano da ne rade po zakonu. Nećemo dopustiti da se ceh neznanja ponovo lomi preko leđa naroda i da ponovo poljkupljuje struja, jer smo se borili da se zaustavi i poništi poskupljenje.

Sutra od 13 časova, u sjedištu Liste za pravdu i red u Trebinju, zgrada Agrokopa, održaćemo konferenciju za novinare kako bi pojasnili javnosti i građanima šta donosi Apelacija Ustavnog suda Republike Srpske i koji su naši narendi koraci, posebno ako Luka Petrović ostane pri namjeri da poskupi struja, jer ćemo odmah naredne sedmice organizovati proteste..

 

Nebojša Vukanović