palpal

Vlada počastila Dragana Džerija Jerinića sa još 220 000 maraka za „medijsku promociju“

Iako u budžetu Republike Srpske nema novaca za isplatu plata i doprinosa, na sve strane grčevito se traže krediti kako bi se zakrpili krateri i rupe, Vlada Srpske i Radovan Višković i dalje bacaju ogromne narodne novce za medijsku promociju i punjenje džepova medijskim tajkunima. Tako je Vlada prebacila 211 000 maraka (189 000 bez PDV-a) nedavno osnovnoj firmi „Info five D.O.O“ za uslugu medijske promocije na portalu „Biznissrpska.com“.

 

Firma „Info five D.O.O“ osnovana je prošle godine, radi se o porodičnoj firmi Dragana Jerinića, koja je već godinu dana nakon osnivanja imala preko 200 000 prihoda, a sada od Vlade dobija još 220 000 maraka kako bi promovisala projekte na sajtu „BiznisSrpska“ koji nema par stotina čitalaca i čiji je uticaj u javnosti ravan nuli.

Jerinić iz sjene rukovodi stranicama Milorada Dodika, vodi kampanju u korist režima a preko njegovih porodičnih firmi i namještenih projekata stavlja u svoj džep milione narodnih para iz budžeta. Pored „Info five D.O.O“, Jerinić sa suprugom ima i firmu „Info 5 D.OO“ koja izdaje slabo čitan časopis Moj dom i godišnje ima oko 350 000 do pola miliona maraka prihoda.

Bivši predsjednik Udruženja novinara Republike Srpske, glavni i odgovorni urednik Nezavisnih novina, jedna od perjanice i režimsko oštro pero Dragan Džeri Jerinić godinama dobro naplaćuje svoje usluge služenja vrhu režima, obezbjeđujući unosne namještene poslove za sebe, svoje firme i porodicu, a ovo su samo neki od ugovora i dokaza koji pokazuju kako nakaradni sistem funkcionoše i kako se troši narodni budžetski novac.

Izgradnja mini-hidroelektrana, u partnerstvu sa Danilom Petrovićem, zetom Nebojše Radmanovića i sinom Seke Kuzmanović, prethodnom vječitom direktoricom i grobarom Elektro-Krajine, preko firme MEL – Mega-elektrik Laktaši, donio je Jeriniću status milionera a zauzvrat ima zadatak da kontroliše i plaća medije, plasira spinove, lažne ankete, vrši kampanju i napada političke protivnike režima, i nažalost nije jedini.

Nastaviće se…

 

Nebojša Vukanović