palpal

Vjetroelektrana Grebak i duševne tegobe

Prije nešto više od mjesec dana, u skladu sa uigranim predizbornim obećanjima i prevarama, 4-og decembra svečano su počeli radovi na izgradnji Vjetroelektrane Grebak kod Nevesinja, a svečanosti, velikoj pompi i ceremoniji prisustvovali su čelni ljudi Nevesinja, načelnik opštine Milenko Avdalović, poslanik Ilija Tamindžija i resorni ministar Đokić dr Petar. Radove je trebalo da izvodi firma HP investing iz Mostara, vlasništvo Hasana Pekušića, i firma MDM iz Nevesinja u vlasništvu porodice Samardžić i zamjenika načelnika opštine Milutina Samardžića, a rok za završetak Vjetroelektrane Grebak je dvije godine, do kraja 2022. godine.

 

Londonski đak tokom svečanog početka radova rekao je da će pored velike zarade i prihoda, vjetroelektrana doprinijeti i poboljšanju psihomentalnog zdravlja Nevesinjaca, koji će se navodno liječiti tako što će sa divljenjem i radošću gledati kako se okreću veliki propeleri.

Iako nikom nije jasno na kakvu je psihoterapiju mislio Đokić, ali pitanje je kada će ona i početi da se eksperimentalno primjenjuje na Nevesinjcima jer su radovi već obustavljeni a investitor je promijenio izvođače radova, jer su se HP i MDM povukli. Svima je jasno da novaca nema za ovaj projekat, vrijedan između 130 i 150 miliona maraka, i da se radi o novoj velikoj prevari.

Opširnije u video prilogu…