palpal

Vjerujte njima a ne svojim očima

Ljudska drskost i bezobrazluk ne poznaju granice, što pokazuje i Saopštenje za javnost i medije portparola Policijske uprave Doboj u kome se tvrdi da nije tačno da se na fotografiji koju sam objavio nalazi policajac! Trebamo vjerovati njima a ne svojim očima. Portparolka Dragana Kerkez mogla je napisati da se ne radi o pripadniku MUP-a Srpske već Sudske policije, ali ne obmanjivati javnost kako policajac nije prisustvovao partijskom sastanku.

Kakva drskost i sraman pokušaj manipulacije, jer je toliko očigledno da se ispod slike Dodika i Obrena Petrovića u prostorijama SNSD-a nalazi policajac u uniformi, sa jasnim grbom Republike Srpske i činovima na ramenu. Radi se o Mariju Cakalinu, pripadniku Sudske policije Republike Srpske. Fotografija objavljena na zvaničnoj fejsbuk stranici SNSD-a, nije toliko jasna da se razlikuje grb Sudske policije ili MUP-a Srpske, ali je suština jasna jer se radi o uniformisanom policajcu.

 

Da li je u pitanju Ministarstvo unutrašnjih poslova ili Ministarstvo pravde Republike Srpske manje je bitno, jer uniformisana lica i pripadnici policije, bilo da se radi o sudskoj, graničnoj policiji ili pripadnicima MUP-a, ne smiju biti politički angažovani i članovi neke stranke, a posebno ne smiju prisustvovati partijskim sastancima.

Očekujem da se o ovom problemu oglasi ministar pravde Anton Kasipović, da se otvori istraga i utvrdi odgovornost što njegovi sudski policajci prisustvuju partijskim sastancima vladajuće stranke.

 

Nebojša Vukanović