palpal

Vječnaja ja pamjat HET-u uz dobrodošlicu Čomi Diplomi

Kako sam to najavio krajem prošle godine, najavljujući cijepanje socijalista,  pa malo poremetio planove i rokove, čuveni bilećki prosvetitelj Čoma Diploma imenovan je za izvršnog direktora za finansije Hidroelektrana na Trebišnjici. Ovo je vrh vrhova, što ni rekli mladi, i sigurno da nema dalje niti se može potonuti dublje u kadriranju.

Čoma je trebao biti imenovan za finansijskog direktora, kao provjeren kadar Petra dr Đokića i Socijalističke partije, još krajem prošle godine ali je šok i reakcije javnosti nakon mog teksta i najave malo usporilo imenovanje. Moram priznati da sam se namjerno ućutao, pritajio i ne spominjem Čomu Diplomu mjesecima, jer sam se bojao da bi nakon mojih kritika i reakcija javnosti mogli od odustati od čuvenog stručnjaka koga je SIPA hapsila zbog falsifikovanja diploma, jer je HET-u svakako vječnaja pamjat a cilj mi je da se bahati režim do kraja ogoli do kraja i narodu prikaže u pravom svjetlu. Čoma ima više djela od Andrića, i umjesto u zatvoru popeo se na vrh sistema, postao uvaženi drug direktor najvažnijeg preduzeća, što je pokazatelj stanja u razorenom društvu u kome je sve okrenuto naopačke.

Bilećani decenijama tradicionalno  rukovode finansijama HET-a, samo će Ljubo Vuković kolač sada da dijeli sa pobratimom Čomom Diplomom. Tako se nastavlja tradicija i politika da ključnim ustanovama i preduzećima u Trebinju SNSD postavlja Fočake, poput Vlada Vladačića u Regulatornoj agenciji za energetiku, Nevesinjce Lakete za prve pendreke i komandire PU Trebinje ili Savića u Elektro-Hercegovinu, a Mostarce da kontrolišu kompletno pravosuđe u kome nema nijednog Trebinjca!?

HET je nekako uspio da preživi decenije sistematskog razaranja ali sam ubjeđen da Čomu Diplomu i njegovo rukovođenje finansijama neće, i da će on zakucati poslednji ekser u mrtvački sanduk firme koja je do pojave crvenih kmera bila strateško preduzeće i okosnica razvoja a nakon godina najezde crvenih skakavaca i  pljačkaških hordi pretvori se u gubitaša. Svaka riječ nakon imenovanja Čome Diplome je suvišna, tražili ste gledajte, i ako se sada narod ne osvjesti onda neće nikada.

 

Nebojša Vukanović