palpal

Višković se povlači uoči protesta – otvaraju se bašte kafića

Krizni štab i tzv. „premijer“ Radovan Višković danas su donijeli Odluku da se od utorka otvore bašte kafića, restorana i ugostiteljskih objekata i tako omogući ugostiteljima rad na ovaj način. Škole ponovo počinju sa normalnim radom i nastavom, al samo za učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola, dok će učenici od petog do devetog razreda, srednjih škola i studenti i dalje pohađati „on-lajn“ nastavu.

 

Nema sumnje da su se Višković, ministri i vlast uplašili protesta ugostitelja, koji su preko Udruženja HOREKA sutra u 17 časova najavili okupljanje i mirne proteste ispred Palate Republike u Banjaluci, pa su hitno danas donijeli Odluku da dozvole rad u baštama kako bi smanjili nezadovoljstvo i spriječili masovna okupljanja. To je samo jedan od pokazatelja koliko se vlasti boje naroda.

Kakva je konfuzija u Vladi govori i činjenica da je ministarka, bolje reći grobar prosvjete i kulture Natalija Trivić, prije samo dva dana, 2.4.2021.godine, svim školama uputila Dopis da se i naredne sedmice nastava u svim osnovnim i srednjim školama odvija na daljinu, da bi se posle dva dana Odluka naprasno promijenila. Pitanje je zbog čega, zašto vlada konfuzija i zašto zbunjuju građane svakodnevnim mijenjanjem odluka.

Pročitajte novu Uredbu i koje nove mjere Vlade i Kriznog štaba uskoro stupaju na snagu.

 

Nebojša Vukanović