palpal

Višković odgovoran za nasilje i represiju

Umjesto da hapse kriminalce koji su opljačkali narod i državu, policija hapsi nedužne koji traže pravdu i istinu. Sramno je i nedopustivo nasilje Lukačevih poslušnika koji nažalost nose i sramote uniformu MUP-a Srpske, hapseći i progoneći nedužne građane Srpske, a nijemo posmatraju pljačku i svojim nečinjenjem od kriminalaca prave ugledne članove društva, ktitore, mecene i dobrotvore.

Treniranje strogoće i sramno hapšenje Davora i Suzane, majke ubijenog Davida Dragičević, kao i drugih nedužnih građana, vrhunac je nasilja i beščašća režima koji pokušava da Srpsku pretvori u Favelu pod kontrolom Mafije i otuđenih centara moći koji su zarobili državu i njene institucije. Nasilje i ponašanje Dragana Lukača može imati nesagledive posledice, a najodgovorniji je de jure predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. Iako sam javno u više navrata apelovao, Višković je ostavio Lukača na mjestu ministra unutrašnjih poslova, što je velika provokacija, a nasilje na ulicama Banjaluke samo je posledica šizogene odluke. Ako je već prihvatio da bude pijun-premijer i da mu Dodik sastavi Vladu, Višković je trebao bar postaviti jedan uslov da Lukač ne bude više ministar, i da se imenuje Kostrešević koji je bio opcija do poslednjeg dana. Tako bi se bar malo smirile strasti i dali minimalni uslovi da se otkriju i kazne ubice Davida Dragičevića. Ovako je Višković najodgovorniji za sramno nasilje u Banjaluci, i posledice koje mogu da se izmaknu kontroli.

Žao mi je što nisam u Banjaluci i što i ja nisam uhapšen, kao jedan od osumnjičenih protiv koga je podnesena prijava, jer bi to doživio kao veliku čast, ali vjerujem da će se i ti skoro dogoditi jer očito da se moćnicima pomutio razum. Posebno je sramna medijska priprema RTRS-a i ostalih režimskih medija koji su kriminalizacijom žrtve izvršili medijsku pripremu hapšenja i nasilja, kako bi Dodik do Dana Republike „očistio“ Trg od građana. No pasaran! Nasilje neće postići cilj, i svi koji zloupotrebljavaju institucije i državu odgovaraće jednog dana za svoja beščašća i zlodjela.

Nadam se da će građani ostati suzdžank i da neće nasjesti na provokacije jer je to i cilj režima.  Nažalost nisam u Banjaluci, ali sam spreman za dolazak, svaki vid podrške i reakcije kako bi se tiranija i nasilje zaustavilo.

 

Nebojša Vukanović