palpal

Više od 50 Srba povrijeđeno na sjeveru Kosova i zbrinuto u Opštoj bolnici u Mitrovici

Na sjeveru Kosova je pravo ratno i opsadno stanje, nakon što su pripadnici KFOR-a napali Sebe koji su se okupili ispred sjedišta Skupštine opštine Zvečan. Pripadnici KFOR-a i Kosovske policije su koristili suzavac, šok-bombe ali i vatreno oružje, pa su, prema poslednjim podacima, 53 osobe zbrinute u Opštoj bolnici u Kosovskoj Mitrovici, od čega je jedna osoba teško povrijeđena i ljekari joj se bore za život.

Među povrijeđenima ima i vojnika KFOR-a i Kosovske policije, a trenutna situacija je veoma napeta. Kada su Albanci bez razloga i povod ća pokrenuli Martovski pogrom prije skoro 20 godina, kako bi protjerali i ono malo Srba što je ostalo na Kosovu i Metohiji, pripadnici KFOR-a su mirno posmatrali i prećutno podržavali napade, paljenje srpskih kuća, sela i manastira, ubijanje i progon  civila, a danas su odmah napali Srbe koji su mirno sjedili i protestvovali ispred sjedišta opštine Zvečan.

Uskoro više detalja i informacija od naših ljudi sa lica mjesta. Srbi na Kosovu su žrtve, žive kao Palestunci u pojasu Gaze, a o uzrocima teške situacije našeg naroda.

 

Nebojša Vukanović