palpal

Vidovdanski protesti boraca u Banjaluci

Danas, simbolično na veliki praznik Vidovdan koji je od velikog, posebnog i simboličnog značaja za sve Srbe, u Banjaluci su održani protesti veterana, demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske. Uzrok i povod za proteste i okupljanje su godine maćehinskog i sramnog odnosa vlasti prema boračkoj populacija, jer mnogi, vjerovatno ogromna većina, nema uslove za život dostojan čovjeka 21-og vijeka. Imajući u vidu da je danas praznik i da je veoma toplo i sunčano vrijeme, okupio se veliki broj boraca.

Poniženi borci nakon protestne šetnje okupili su se ispred Palate Republike, u kojoj je Kabinet predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, kako bi vlastima poslali jasnu poruku i pokazali ko je krivac za njihov težak položaj. Borci su predali zahtjeve predsjednici i vlastima, a ukoliko se oni ne ispune najavili su blokade i radikalnije proteste.

Tužno je što na dan Vojske Republike Srpske na ulicu moraju da izlaze borci koji su se za nju borili, branili i stvarali, jer su poniženi i odbačeni od strane oholih i bahatih dezertera i ratnih profitera koji su vlasti, i koji se svete i ponižavaju borce jer su im istinski protivnici.

Siguran sam da bi se i okupator, da smo ne daj Bože izgubili rat, bolje odnosio prema borcima i protivnicima sa kojima su se borili, cijenili bi junaštvo i časnu borbu više od onih koji sebe nazivaju velikim patriotama i srbendama, koji su razorili i ponizili narod i društvo mnogo više od stranih okupatora iz prošlosti.

Pogledajte video prilog kako je danas bilo na protestima demobilisanih boraca u Banjaluci…