palpal

Veliko druženje Hercegovaca za pravoslavnu novu godinu u Novom Sadu

Više od 500 ljudi okupilo se večeras u Restoranu Ribarac na ostrvu u Novom Sadu, na hercegovačkom sijelu i dočeku pravoslavne, nove godine po Julijanskom kalendaru, a među njima više od 40 profesora Univerziteta u Novom Sadu, koji su porijeklom Hercegovci.  Domaćin je Udruženje Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji, koje proslavlja 33. put za redom svoju krsnu slavu, Svetog Vasilija Velikog.

Gost večeri je glumac Petar Božović, koji je imao kratku tačku i nastup, a najveći aplauz dobila je vokalni solista Sara Hamović, koja je nedavno završila Medicinski fakultet sa visokim prosjekom, te muška pjevačka grupa iz Gajdobre i članovi Kulturno-umetničkog društva „Blagoje Parović“ iz Gajdobre, velikog sela u Bačkoj Palanci koje su 1946. godine naselili Hercegovci.

Druženju Hercegovaca u Novom Sadu prisustvovali su gradonačelnici Novog Sada i Trebinja, načelnici Ljubinja, Bileće i Nevesinja, narodni poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, te predstavnici više Udruženja Hercegovaca i Krajišnika u Srbiji.

Sutra detaljnije u video prilozima. Svim pravoslavnim vjernicima srećna pravoslavna nova godina, po Julijanskom kalendaru.

 

Nebojša Vukanović