palpal

Vandali uklonili svijeće i Davidove fotografije?

U toku noći za sada nepoznate osobe uklonile su ispred spomenika Jovanu Dučiću fotografije pokojnog Davida Dragičevića i i svijeće poredane u obliku srca, koje su ostavljene sinoć nakon mirnog skupa podrške porodici Dragičević u borbi za istinom i pravdom, koji je održan ispred Dučićevog spomenika na ulasku u Gradski park. Postavlja se logično pitanje kome smetaju footgrafije tragično nastradalog mladića i nekoliko svijeća, pa su one tokom noći ekspresno uklonjene!?         

Samo bolesnom umu može smetati zapaljena svijeća i fotografija ubijenog mladića, i ovaj vandalski čin je za svaku osudu. Gradske vlasti su nedavno postavile kamere i video nadzor u Dučićevom parku, i ukoliko policija i nadležne žele, lako mogu vratiti i pogledati snimke i tako utvrditi ko je to uradio.

U Trebinju se sinoć okupilo nekoliko stotina građana koji su na ovaj način željeli da daju svoj doprinos pravednoj borbi porodice Dragičević i otkrivanje zločinaca koji su pretukli i ubili mladića. Bolesni umovi i režimski botovi u svemu tobože vide napade na Republiku Srpsku, i umjesto bilo kakvog odgovora sve njih samo treba upitati kako bi se ponašali i šta bi radili da je neko, ne daj Bože, zvjerski mučio i na smrt pretukao i bacio u kanalizaciju njihovo dijete, a potom ga mrtvog dodatno ponizili lažno ga optužujući da je lopov, kriminalac, narkoman? Da li bi oni tražili pravdu za svoje dijete, kažnjavanje ubica i pomoć sugrađana, ili bi u smrti svog djeteta vidjeli zavjeru svjetskih moćnika?

 

Nebojša Vukanović