palpal

Valjanje u sopstvenom blatu i lijeva skretanja – uplašeni Dodik priznaje da je skrenuo sa puta

Uzurpator i njegovi satrapi ne prestaju da se valjaju u sopstvenom blatu, koje su sami napravili i sebe doveli u bezizlaznu situaciju jer izlazak na lokalne izbore i legitimizacija Kristijana Šmita i njegovih odluka, je jedan od najtežih poraza i kapitulacija, u moru posrtanja. Navukli smo ih u zamku i politički uništili, a to priznaje i sam Uzurpator koji je za SRNU izjavio i prizmi da je skrenuo sa puta.

Posebno je sramno što pravi neprimjerene paralele sa Srbima na Kosovu i Metohiji, jer ih je on, između ostalih, gurao u provaliju, podržao Briselski sporazum i izlazak na izbore po Izbornom zakonu Prištine a sada ih vrijeđa, jer se ne može porediti položaj Srba u Zvečanu i Mitrovici sa onim i Banjaluci i Trebinju, ali ako ovako nastavi da vodi samoubilačku politiku i urušava Republiku Srpski i njene institucije, bojim se da ćemo doživjeti tešku sudbinu i položaj Srba na Kosovu.

Nije problem što on tumara, posrće i pada, već što narod žrtvuje, što sa njim posrće i što ga gura u provaliju, a sve zbog ličnih interesa i privilegija familihe i oligarhije, koja je spremna žrtvovati i narod i Republiku Srpsku, o čemu sam govorio juče na konferenciji za novinare.

U nastavku prenosim tekst sa portala Srpska info o posipanju pepelom i lijevim skretanjima sa puta.


 

POLITIKA

“Možda smo malo kasno krenuli s donošenjem Izbornog zakona Srpske” Dodik najavio mogućnost izlaska SNSD na izbore po “Šmitovom zakonu”

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik najavio je da će sutra biti održan sastanak koalicionih partnera u Republici Srpskoj na kojem će odlučivati o izborima u BiH.

milorad dodik predsjednik rs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je napomenuo da je BiH nametnut Izborni zakon, te da je Republika Srpska jasno rekla da ga ne želi.

– Možda smo malo kasno krenuli sa donošenjem Izbornog zakona Republike Srpske da bi mogli stići na ove izbore. Očigledno se to neće desiti jer imamo proceduru u Vijeću naroda i vjerovatno u Ustavnom sudu – rekao je Dodik, prenosi Srna.

S druge strane, kaže Dodik, ako se stranke iz Srpske ne prijave na izbore, rizikuju mogućnost scenarija sa sjevera Kosova i Metohije, kada Srbi nisu izašli na izbore, a izbori su proglašeni legitimnim.

– To nije nikakvo popuštanje, niti davanje značaja Šmitu, nikakvo povinovanje zapadnim stranama. Dugoročno gledano mislim da treba da radimo protiv onoga što je njihova namjera, a nekad to podrazumijeva uključivanje u taj proces. Mislim da ljudi to razumiju – rekao je Dodik.