palpal

Uzoran

E kakvog predsjednika, ili člana Predsjedništva BiH imamo, da svi mogu samo da nam zavide. Vrijedan, skroman, neumoran, striktno poštuje pravila i zakone, čak i policijski čas koji je sam nametnuo, vjerujem da nam se cijeli svijet divi i zavidi.

Neumorni skromni pregalac i mučenik, koji se svakodnevno bori, strada i žrtvuje za svoj narod, nekako je našao malo slobodnog vremena da predahne, provoza se biciklom po rodnim Mrčajevcima. RTRS, SRNA, ATV i ostale dvorski udvorice pišu kako su ga oduševljeni građani pozdravljali na ulici i fotografisali, kao nekad Tita, te slike poslali redakcijama kako bi podijelili veliku radost i sreću. Bez njih ovaj veliki istorijski događaj ne bi bio ni zabilježen, i zato im hvala. Vjerujem da je u narodu pala i koja suza radosnice, samo se od maske nije vidjela. Naravno da je i uzorni pregalac imao masku na licu i rekreaciju je završio prije 20 časova i policijskog sata, jer ako bi malo prikasnio mogli bi ga, ne daj Bože, baciti u okove jer krši Uredbe Željke i Radovana Nejakog.

Najzanimljivije je da su „građani“ prepoznali lažnog Oca nacije sa stotinjak metara, pa su uspjeli da urade čitavu seriju fotografija na kojima predsjednik spontano pozira. Na jednoj je srbenda, u svom stilu i u patriotskom zanosu, podigao tri prsta, jer valjda samo vožnja bicikla Srbina spašava u doba korone. Vjerovatno je stigao i da se prekrsti ali to kamera i telefoni nažalost nisu stigli zabilježiti. Ne bih griješio dušu, jer nisam bio danas u Laktašima, ali imam neki osjećaj da je napravio samo krug biciklom oko svoje čuvene hacijende uz pratnju obezbjeđenja, bez koga nigdje godinama ne ide, koje ga je fotografisalo i preko Kabineta distribuiralo slike probranim medijima kako bi se širila slika o skromnom podvižniku koji je samo na novi helikopter i avion dao 30 miliona maraka u poslednjih godinu dana, naravno ne svojih već narodnih novaca iz budžeta, ne računajući blindirane limuzine, pratnje i druge troškova, a onda sjeo desetak minuta na biciklo da odglumi podvižnika.

Nekad se i uzornom omakne da pređe granicu i vrati se kući i ne ode u karantin 15 dana, kao svi ostali građani, ali to je samo jer se žrtvuje za svoj narod, prosi stetoskope, stalke za infuziju i malo brašna, ulja i šećera u Srbiji kako bi spasio narod, a onda napravio i skromnu bolničku garažu od 35 miliona maraka da oboljeli mogu da se parkiraju kao ljudi, jer dobar parking je pola zdravlja i bolnice.

Neki izvještavaju da je (njegov) pobratim Kim Džon Un na samrtnoj postelji, poneko javlja da je vođa Sjeverne Koreje preminuo, a ako jeste, pokoj mu duši, na Balkanu Kim i čuvena voditeljka Ri Čun Hi imaju dostojnog nasljednika. Posle Kima i Sjeverne Koreje ostaće bar jedan provizorijum bez parlamenta, u kome nepogrešivi ima svu vlast i moć u rukama, guši demokratiju i ljudska prava, pokorava svoj narod snažnije i uspješnije nego kad je Kim bio na vrhuncu, „zamakao“ na vješala tetka i pola rodbine zbog pogrešnog pogleda. Živ je Kim umro nije dok je Dodika i njegove despotije!

 

Nebojša Vukanović