palpal

Uzaludni poslovi

Gluvu šaptati a ćoravu namigivati uvijek su bili uzaludni poslovi. Tako je uzaludno postavljati pitanja, tražiti odgovore i pozivati na razum čelnike RTRS-a, jer su oni davno izgubili razum i kontakt sa stvarnošću. Siniša Mihailović bi, kao neko ko se nažalost nalazi na funkciji glavnog i odgovornog urednika RTRS-a, trebao bi da zna da je RTRS po Zakonu o javnom servisu i Kodeksu RAK-a o dužan u cjelosti objaviti Demanti koji sam vam uputio, a odnose se na grube neistine koje su iznesene o meni na Portalu RTRS-a, u Dnevniku i emisiji Pečat.

Ako već desetak dana pišete neargumentovano o meni, prenosite tekstove sa drugih marginalnih portala i emitujete jednostrane, pristrasne i krajnje neprofesionalno pripremljene priloge, onda ste dužni da omogućite i drugoj strani da odgovori na neutemeljene optužbe.                                                                                  

O novinarima i novinarkama RTRS-a pišem isključivo nakon njihovog izrazito neprofesionalnog rada, propagande u korist režima, brutalne kampanje protiv opozicije, te u svojim kolumnama komentarišem priloge i emisije u kojima se krše sva novinarska pravila. Cilj je svakako da se skrene pažnja na izrazito neetički i neprofesionalan rad, plasiranje neistinitih informacija i spinova, kontaminiranje javnosti naručenim, neargumentovanim i montiranim optužbama, te pokuša uticati na promjenu pogubne ipristrasne uređivačke politike.

RTRS je dotakao dno, i sadašnji urednici i menadžment ući će u istoriju kao primjer beskrupulozne zloupotrebe Javnog servisa, koji je pretvoren u palicu i produženu ruku režima. Morate biti svjesni da niste privatna televizija SNSD-a i Milorada Dodika, već javni servis koji plaćanjem pretplate finansiraju svi građani.                                                           

Nemam namjeru da demantujem samog sebe, jer za to ne vidim nijedan razlog, i za  razliku od vas pišem i govorim samo istinu. Ukoliko ste nezadovoljni mojim pisanjem i smatrate da sam nekad negdje pogriješio i iznio neistinite informacije, vi slobodno napišite demanti ja ću uvijek sve vaše dopise i demantije da objavim, poštujući kodeks i osnovna novinarska pravila.

 

P.S. Jako sam se uplašio tvojih prijetnji, i ne sumnjam da ćeš na mene i članove moje porodice i dalje prosipati đubre, kao što si to radio proteklih godina. Moraš biti svjestan svoje odgovornosti, i činjenice da će doći dan kada ćeš odgovarati za svoje postupke i zloupotrebe funkcije na kojoj se nažalost nalaziš.

 

Nebojša Vukanović