palpal

Uskoro novi režimski mediji u izbornoj godini

Posebna tema istrage nakon promjene vlasti i sistema, treba biti zloupotrebe javnog novca, kupovina lažnih medija i novinara od strane režima novcima iz budžeta. Nedavno sam pisao kako Luka finansira i kontroliše lažne trebinjske „novinare“ i portale preko fiktivne agencije „BAM konsaltinga“, koji se formalno vodi na suprugu Milosave Supić Vuković, urednice režimskog portaloide Rejting, bivše dopisnice Agencije SRNA iz Hercegovine koju je Luka počastio funkcijom direktorice Narodne biblioteke u Trebinju za predan rad, pisanje i hvalisanje njega i režima, a koja je u tandemu sa ABB-om, portparolom Elektroprivrede i udarnom pesnicom i perom režima u Trebinju.

Moć Rejtinga, Hercegovina-pressa, Radio i Glasa Trebinja Herceg televizije i drugih medija koje kontroliše vlast i Luka Petrovića je slaba, iako se troše ogromni resursi i javni novci iz gradskog budžeta, HET-a, Elektroprivrede, javnih preduzeća i ustanova za finansiranje režimskih portala i medija, pa su se odlučili da šire mrežu, otvaraju nove portale, medije i agencije.

I odbornik SNSD-a u Skupštini grada Trebinja Aleksandar Bodiroga odlučio je da se okuša u medijima, kad pišu svi što ne bi i on, iako od obrazovanja ima samo papir od nekakvog privatnog Građevinskog fakulteta iz Brčkog. Kad ima hrabrosti i može biti građevinski inžinjer sa iskustvom miješanja par civara betona, što ne bi uzeo i pero u ruke, ili plakat za LCD reklame?

Aleksandar je mudar pa Agenciju koju je nazvao „Explode media D.O.O“ Trebinje, ili u prevodu eksplozivni mediji, formalno registrovao na rođenog brata Nemanju, ali je neiskusno kao kontakt ostavio svoj broj telefona, a ne bratov, među podacima upisanim u registar.

Gradonačelnik Trebinja Ćurić dr Mirko potrudio se da izađe u susret odborniku svoje Partije pa je odmah dao atraktivne lokacije za postavljanje LCD reklama, panela i bilborda u centru Trebinja, kod Robne kuće i Tržnog centra 99, benzinske pumpe, vjerovatno i na drugim udarnim mjestima.

Ne treba sumnjati da će nam se na njima uskoro, posebno na jesen pred izbore, smijuljari Luka Petrović, Ilija Tamindžija, Dodik i drugi kadrovi SNSD-a, proseći od naroda glasove narodnim novcima, a neće biti mjesta za opoziciji, ali i Srđana Milovića i ljudi iz njegove struje SNSD-a koja nije po volji Luki i Iliji.

Ostaje da se vidi i da ispratimo koliko će novaca eksplozivni mediji dobiti u izbornoj godini  od HET-a, Elektroprivrede Republike Srpske, grada Trebinja? Pitanja je da li će se „kolač“ dijeligi na ravne časti sa Herceg televizijom, Rejgingom, Milosavom, ABB-om i drugim udvoricama koje su izdale profesiju za funkcije i novac, ili će početnika i odbornika Alekdandra Bodirogu, i njegovov brata Nemanju, zapasti samo mrvice?

 

Nebojša Vukanović